İlk oylar 8 Mayıs'ta

Seçim maratonu 8 Mayıs'ta başlıyor. Yurtdışında yaşayan Türk seçmenler, milletvekili genel seçimleri için 8 Mayıs'ta oy kullanmaya başlayacak.

Abone ol

İlk oylar 8 Mayıs'ta atılacak. Yurt dışında yaşayan Türk seçmenler, genel seçimler için 8 Mayıs'ta oy kullanmaya başlayacak.

Milletvekili genel seçimleri için, yurt dışında yaşayan 2 milyon 800 binin üzerinde Türk seçmen sandık başına gidecek.

Yurtdışındaki seçmenler için 8 Mayıs'ta başlayacak oy verme işlemi 31 Mayıs'ta son bulacak. Belirlenmiş 33 gümrük kapısında oy kullanılabilecek.

Yurt dışında en fazla Türk seçmen Almanya'da, en az seçmen ise Tayland'da bulunuyor. Buna göre, Almanya'da 1 milyon 404 bin 987 Türk, genel seçimler için oy kullanacak. Tayland'da ise sadece 620 kişi sandık başına gidecek.

Yurtdışında kullanılan oylar belirli bölgelerde toplanarak uçaklarla Türkiye'ye getirilecek. Oylar 7 Haziran'da Türkiye'ye ulaşmış olacak. Ve Türkiye'de oy verme işleminin tamamlanmasının ardından yurt dışından gelen oylar yurt içindeki oylarla birlikte açılıp sayılacak.

ulusalkanal.com.tr

Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırı davasında karar açıklandı Gündem Gül, Davutoğlu'nu bir kez daha yalanladı Gündem F tipi dinleme yöntemleri deşifre oldu! Gündem Dersimiz İslamcılık... Gündem