Yunanistan imzayı attı

Rusya ile Yunanistan, Türk Akımı boru hattı projesinin uzatılması için hükümetler arası anlaşma imzalandı. Anlaşmanı imzalanması üzerine batı dünyası, Rusya'nın Avrupa'daki parasına el koydu

Abone ol

Batı ile sıkıntılı günler yaşayan Rusya, Avrupa'yı ekonomik krize sürükleyen Yunanistan ile Türk Akımı boru hattı projesinin bu ülkeye uzatılması için hükümetler arası anlaşma imzaladı.

İmza töreninde konuşan Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, "Yunanistan ile eşit oranda hisselere sahip olacaklarını" açıkladı.

Ukrayna hattını devredışı bırakarak Avrupa'ya doğalgaz taşıyacak yeni bir güzergah arayan Rusya, iptal ettiği Güney Akım Projesi yerine, Karadeniz Trakya hattı üzerinde yer alacak yılda 63 milyar metreküplük Türk Akım projesini gündeme getirmişti.

Rusya, Yunanistan ile hattın uzatılması konusunda anlaşma imzalamasına rağmen Türkiye ile hükümetler arası kesin anlaşmaya varmış değil. Türkiye-Yunanistan sınırında son bulacak Türk Akım projesinde Avrupa'ya doğalgaz satışı için Yunanistan sınırında bir sevk noktası kurulması gerekiyor.

Rusya'nın Yunanistan hamlesine, Avrupa'dan anında karşılık geldi. Belçika Tahkim Mahkemesi, Moskova'nın Yukos petrol şirketine ödemesi gereken 50,1 milyar dolarlık tazminat için ülkedeki tüm Rus varlıklarına el konulmasına karar verdi.

Fransa'da da Rus VTB Bankası iştiraklerine ait hesaplar donduruldu. Ekonomisi yılın ilk beş ayında yüzde 3,2 daralan ve resesyona doğru giden Rusya bu kararlara itiraz etmeye hazırlanıyor. Lahey'deki Takhim Mahkemesi Temmuz 2014'te Rusya'nın Yukos Universal Limited'e 1,65 milyar dolar tazminat ödemesine karar vermiş ancak Moskova yönetimi ödeme yapmamıştı.

Suudi Kralı Selman'ın danışmanı Eşki: Bağımsız Kürdistan'ın kurulması kaçınılmaz Dünya Küba'da internet açılımı! Sözcü açıkladı Dünya Dünyanın en yaşlı insanı hayatını kaybetti Dünya Ali Adnan IŞİD'e karşı savaşacak! Dünya