ABD'de George Floyd protestoları 12. gününde

Amerika Birleşik Devletleri’nde George Floyd eylemleri 12’nci gününde. Eylemler Washington, New york başta olmak üzere bir çok şehirde devam etti. Atlanta eyaletinde sokağa çıkma yasağını kaldırılırken Beyaz Saray’ın Floyd eylemlerinin ardından 10 bin asker talebinde bulunduğu idda edildi.

Abone ol

Amerika’da polis şiddeti sonucu siyahi Amerikalı George Floyd'un hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolar 12'nci gününe girdi.

Ülkenin doğu yakası New York'tan batısındaki Los Angeles'a kadar uzanan protestolarda binlerce kişi adalet ve polis reformları için sokaklardaydı.

Manhattan'da binlerce kişi Central Park yakınlarında ''Çalınan Hayaller ve Yağmalanan Hayatlar'' adlıgösteriye katılırken Brooklyn'de de bine yakın gösterici toplandı.

Floyd'un hayatını kaybettiği Minnesota eyaletinde ise yaklaşık 150 protestocu, Vali'nin evinin önünde sloganlar attı.

Chicago'da 5 bine yakın kişi gösterilere katıldı. Atlanta eyaletinde ise sokağa çıkma yasağı kaldırdı.

Protestolar sürerken, Beyaz Saray'ın, Washington'a 10 bin asker gönderilmesi talebinde bulunduğu iddia edildi.

CNN'nin üst düzey bir savunma yetkilisine dayandırdığı haberine göre, Trump yönetimi Washington'daki protestolara müdahale için 10 bin asker istedi ancak Savunma Bakanı Mark Esper ve Genelkurmay Başkanı Mark Milley, bu talebe karşı çıktı.

Wichita State Üniversitesi, Trump'ın protestocularla ilgili açıklamaları üzerine, okuldan mezun olacak kızı Ivanka Trump'a konuşmacı olarak yaptığı daveti geri çekti.

Üniversiteden yapılan açıklamada, George Floyd’un ölümüyle gündeme gelen ''sosyal adaletsizlik'' sorunları arasında bu davetin ''zamansız'' olduğu belirtildi.

ulusal.com.tr

Trump'tan 10 bin asker isteği Dünya Fransa'da Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 29 bin 142'ye yükseldi Dünya Dünya genelinde Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 400 bini aştı Dünya İtalya'da Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 33 bin 846'ya yükseldi Dünya