Macron: ABD'ye rağmen anlaşmaya devam

İngiltere, Fransa ve Almanya, Amerika'ya rağmen İran ile imzalanan nükleer anlaşmayı sürdüreceklerini resmen açıkladı. Hollanda Başbakanı Mark Rutte da müttefiklerine danışmadan anlaşmadan çekildiği gerekçesiyle ABD Başkanı Donald Trump’ı eleştirdi.

Abone ol

İngiltere, Fransa ve Almanya bir araya geldi. Amerika'ya rağmen İran imzalanan nükleer anlaşma sürecek dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Theresa May’in Bulgaristan’ın başkenti Sofya’daki Avrupa Birliği zirvesinde bir araya geldi. Üç ülke de İran’la yapılan nükleer anlaşmayı sürdürme kararı aldığını açıkladı.

Zirvede konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Amerika'nın çekilme kararına karşı İran'daki Avrupa Birliği şirketlerinin varlığını koruyacağını söyledi. İran ile yapılan nükleer anlaşmaya ekler yapılması gerektiğini belirten Macron, Tahran ile müzakereleri sürdürmenin gerekli olduğunu ifade etti.

Fransa Cumhurbaşkanı nükleer anlaşmanın bölgedeki barış ve güvenliğin önemli bir unsuru olduğunu belirtti.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte de İran ile varılan nükleer anlaşmadan çekilme kararı nedeniyle ABD Başkanı Donald Trump’ı eleştirdi.

Mark Rutte, “ABD’nin İran anlaşmasından çekilme kararı saçmalık. ABD, başka konularda da müttefiklerini dikkate almadan kendi başına işler yapıyor. Bu iyi değil” dedi.

ulusal.com.tr

ABD'den PKK/PYD'ye yeni sevkiyat Dünya Putin Esad ile görüştü Dünya Trump'tan 'cadı avı' çıkışı Dünya İsrail'in kuzeyinde sirenler çaldı, büyük bir patlama oldu! Dünya