Yıldırım Koç: FETÖ’cü sendikalar tümüyle ortaya çıkarılmalı

Fethullahçıların işçiler arasındaki yasa dışı gizli örgütlenmesi Aksiyon İş’e bağlı 9 sendika kapatıldı. Ancak Aksiyon İş 2016 yılında yayınladığı tanıtım kitapçığında konfederasyona bağlı 20 sendikanın olduğunu açıklamıştı. Hükümeti uyaran Vatan Partisi İşçi Sendika Bürosu Başkanı Yıldırım Koç “FETÖ’nün örgütlenmesi tümüyle ortaya çıkarılmalıdır” dedi.

Abone ol

Fethullahçı Terör Örgütü işçi sınıfı içinde de örgütlemeye çalıştı. Fethullahçılar, işçiler arasındaki gizli örgütlenmeyi öncelikle Türk İş ve Hak İş’e bağlı sendikalarda yapmaya çalıştı.

FETÖ daha sonra tümüyle kendi denetimleri altında sendikalar kurdu. Bu kapsamda 2014 yılı Ocak ayında 20 ayrı işkolunda sendikalar kuruldu.

Bu sendikalardan 7'si aynı yılın Mayıs ayında Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nu kurdu.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası 23 Temmuz 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 667 Kanun Hükmünde Kararname ile Aksiyon İş ve kendisine bağlı 9 sendika kapatıldı.

Vatan Partisi İşçi Sendika Bürosu Başkanı Yıldırım Koç, Aksiyon İş’e bağlı 9 değil 20 sendikanın olduğunu açıkladı, Aksiyon İş'in 2016 yılında çıkardığı kitapçığa dikkat çekti.

Koç, “Fethullahçı terör örgütünün işçiler arasındaki gizli örgütlenmesi tümüyle ortaya çıkarılmalıdır” dedi.

Kapatılmayan Aksiyon İş’e bağlı sendikalar ise şöyle.

Pak Tarım ve Orman İş, Pak Petrol İş, Pak Tekstil İş, Pak Ağaç İş, Pak İletişim İş, Pak Medya İş,, Pak İnşaat İş, Pak Sağlık İş, Pak Turizm İş, Pak Savunma İş ve Pak Hizmet İş

Haber-Kamera: Tansev Kara

ulusalkanal.com.tr

Albayrak: Rus uçağının düşürülmesi ve Uludere olayı incelenecek Gündem TGB’lileri tehdit eden rektör gözaltına alındı Gündem Darbeci general Mehmet Dişli'den ilk ifadesi! Gündem Darbeci komutanlar darbe günü saat 15.00'te bir araya gelmiş Gündem