Galatasaray'da derbinin kahramanı oldu

Galatasaray, Şükrü Saracoğlu'nda Fenerbahçe'yi yine yenemeyerek 16 yıllık deplasman galibiyeti özlemeni dindiremedi, ama Olcan'ın son dakikalardaki golüyle ezeli rakibinin havaya girmesine de izin vermedi.

Abone ol

Özellikle Fenerbahçe-Galatasaray derbilerinde bir gol bile o kadar önemlidir ki, futbolcunun "Gerçek Fenerbahçeli" ya da "Gerçek Galatasaraylı" olması, rakibine gol atmasıyla ancak gerçekleşir. Olcan Adın minicik boyu ile Sarı-lacivertli kule gibi savunmacıların arasından Fenerbahçe'ye gol atarak sadece 1 puanı kurtarmadı, altyapısından yetiştiği Fenerbahçe'ye gol atarak "Gerçek Galatasaraylı" oldu. Ayrıca gol sonrası Fenerbahçe tribünlerine dönerek Galatasaray armasını öpmesi, Olcan Adın'ı Sarı-kırmızılı taraftarların gözünde tartışmasız gecenin kahramanı yaptı.

Geçen yıl Trabzonspor'dan transfer edilen, ancak Bordo-mavili ekipteki performansına bir türlü ulaşamayan Olcan Adın, bu sezona da kötü başlamış ve yedek kulübesini birinci adres yapmıştı. Olcan Adın'ın bir türlü bekleneni verememesi, devre arasında gönderilmesi planlanan isimlerin başında da yer almasını gerektirmişti. Olcan'ın devre arasında kiralanması veya satılması için girişimler hız kazanacaktı ki, Fenerbahçe'ye attığı gol çok şeyi değiştirdi. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu da, Olcan Adın'ın yeteneğinin tartışılamayacağını belirterek, iyi oynamaya devam ederse her zaman forma şansının olduğunu söyledi. Fenerbahçe'ye attığı golle büyük bir psikolojik rahatlama yaşayan Olcan, attığı golün Galatasaray'da kendisine yeni bir sayfa olacağına inandığını ve Sarı-kırmızılı formaya uzun yıllar hizmet etmek amacında olduğunu söyledi. Olcan, attığı golle kendi kötü gidişatını durdurduğu gibi devre arasında gönderilecekler listesinden de kendini sıyırmış oldu.

Kadir ÇETİNÇALI

DHA

Marmaris Yelkenli yarışlarına rüzgarsızlık engeli Spor Aslı Nemutlu davasında karar çıktı Spor Milli okçu Demir Elmaağaçlı dünya şampiyonu Spor Galatasaray'dan Cumhuriyet indirimi Spor