Emri Erdoğan verdi

İstanbul Kartal'da AKP'nin seçim sonuçlarına yaptığı itiraz sonucu değiştirmedi. CHP'li Belediye Başkanı Altınok Öz yaklaşık 5 bin 600 oy ile seçimi kazanmıştı. İtiraz sonrası yapılan yeni sayımdan sonra da sonuç değişmedi. CHP'li aday Altınok Öz'ün oylarını 400 oy daha artırarak galibiyetini perçinledi.

Abone ol

İstanbul Kartal'da 5 bin 600 oy farkla seçimi kazanan CHP'li Belediye Başkanı Altınok Öz galibiyetini ikinci kez tescillendi.

Öz , 30 Mart seçimlerinde Başkanlığı kazanmıştı. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan'ın "ne olursa olsun Kartal'ın geri alın" talimatı ile AKP seçim sonucuna itiraz etti.

İtiraz belediye meclis üyeleiklerine yapıldı. AKP'den 16 belediye meclis üyesi seçilmişti. 1 üye daha kazansaydı 4 kişilik kontenjanla bir anda belediye meclisinde 21 kişiyle en büyük grup olacaktı. Hesap şu, 21 meclis üyesi belediye bütçesini kabul etmeyecek ve Altınok Öz'ün belediye başkanlığı düşecek. İşte AKP bu plan için seçim sonuçlarına itiraz etti ancak başarılı olamadı. Seçim Kurulu oyları yeniden saydı ve Altınok Öz 400 daha artırdı. Böylece AKP'nin planı da suya düştü.

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Başkanlığı döneminde herkese eşit davranacağını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

AKP marşlarıyla belediyeyi bastılar Gündem AKP nasıl kaybeder? Gündem Ergenekon davasının gerekçeli kararı tamamlandı Gündem ÖSYM'den ikinci skandal Gündem