TÜİK, çocuk gelinlerin en çok görüldüğü illeri açıkladı

Çocuk yaşta evlilikler konusunda, Türkiye İstatistik Kurumu oransal harita çıkardı. Çocuk yaşta evliliklerin en yüksek 10 şehir Kilis, Kars, Ağrı, Muş, Niğde, Bitlis, Kahramanmaraş, Aksaray, Gaziantep, Yozgat olduğu tespit edildi.

Abone ol

Türkiye İstatistik Kurumu verileri çocuk yaşta yapılan evliliklerin illere göre haritasını çıkardı.

2015 yılında 602 bin 982 resmi evlilikten 31 bin 337’si kız çocuğuna ait. Yani yapılan evliliklerin yüzde beşi çocuk yaşta. Çocuk yaşta evliliğin en yüksek olduğu şehir yüzde 15,3 oranıyla Kilis. Bu ili Ağrı, Muş, Niğde, Bitlis, Kahramanmaraş, Aksaray, Gaziantep, Yozgat takip ediyor.

Çocuk evliliklerin en düşük olduğu il Tunceli. Tunceli’de 2015’te 513 evlilikten sadece 5’inde gelinler 16-17 yaşlarındaydı. Evliliklerin düşük olduğu diğer iller Rize, Trabzon, Artvin, Bolu, İstanbul, Eskişehir, Yalova, Karabük ve Bursa olarak sıralandı.

Türkiye İstatistik Kurumu sadece resmi evliliklerin rakamlarını verebiliyor. Nüfus idaresine bildirilmeyen çocuk evlilikler TÜİK kayıtlarına geçmiyor. Ancak TÜİK, 15 yaşın altında doğum yapanları kayıt altına alıyor. 2015’te 15-17 yaş arası tam 17 bin 789 kız çocuk doğum yaptı. Aynı yıl, kız çocuklarında 15 yaş altı doğum yapanların sayısı ise 244 oldu.

ulusalkanal.com.tr

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'tan cinsel istismar düzenlemesi ve Şangay 5'lisine dair açıklama Gündem Pelerin Kıbrıs için 2. tur Gündem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Devlet Bahçeli kavga istiyor Gündem Meclis’te bugün Plan ve Bütçe Komisyonu mesaide Gündem