"Erdoğan artık yasa, Anayasa dinlemem diyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Türkiye’de yönetim sistemi değişmiştir" açıklamasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tepki geldi. Erdoğan’ın sözlerini ‘darbe’ olarak değerlendiren CHP Genel Başkanı “Evren’in darbe sürecinin aynısı. Çok tehlikeli bir süreç” ifadelerini kullandı.

Abone ol

"Türkiye'nin yönetim sistemi bu anlamda değişmiştir. Şimdi yapılması gereken bu fiili durumun hukuki çerçevesinin yeni bir anayasa ile netleştirilmesi kesinleştirilmesidir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerine tepkiler giderek artıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın sözlerini ‘darbe’ olarak değerlendirdi.

"Darbeci Kenan Evren’in darbe sürecinin aynısını hayata geçirmek istiyor. Darbecinin özelliği şudur: Önce darbeyi yapar, sonra onun hukuki altyapısını oluşturur. Şimdi Erdoğan da ‘Ben darbeyi yaptım, fiili bir durum oluştu, sıra bunun hukuki altyapısını oluşturmaya geldi’ diyor"

Cumhurbaşkanı'nın fiilen değiştiğini söylediği Anayasa’ya sadakatle bağlı kalacağına şerefi ve namusu üzerine yemin ettiği" hatırlatan Kılıçdaroğlu "Erdoğan'ın halktan aldığı yetki ile halkı baskı altına almaya çalıştığını söyledi.

Hürriyet gazetesine konuşan CHP Genel Başkanı, Türkiye'nin çok tehlikeli bir süreçte olduğunu belirtti.

"Bir kişinin iradesi milli irade olarak tanımlanamaz. Erdoğan ise kendi iradesini milli irade olarak tanımlıyor. Çok tehlikeli bir sürecin içindeyiz. Demokrasiye açıkça darbe yapılmıştır"

ulusalkanal.com.tr

Canlı bomba alarmı! Polis her yerde onu arıyor! Gündem Teröristler 7 aracı ateşe verdi Gündem Bingöl'de şehit düşen 3 askere uğurlama töreni Gündem Tartıştığı eşine tekme atınca... Gündem