FETÖ'cüler Rusya'da Erdoğan'a muhalefeti nasıl örgütlüyor

Rus Moskovski Komsomolets gazetesi, FETÖ’nün Rusya’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a muhalefeti nasıl örgütlediğini yazdı.

Abone ol

Türkiye’nin St. Petersburg Başkonsolosu Kazım Çavuşoğlu ile röportaj yapan Moskovski Komsomolets gazetesi “Bir kaç yıl bundan önce Gülencilere ait olduğu öne sürülen Türk liseleri ortaya çıkmıştı. Onların hepsi kapatıldı. Bunun dışında uzmanlara göre, Gülen daha önce bir medya imparatorluğu kurdu. Doğrudan ilişkili görünmese de Gülen’in girişimleriyle çeşitli ülkelerde Türkçe olimpiyatları yapıldı ve Türk kültürü merkezleri açıldı” yorumuna yer verdi.

FETÖ, RUSYA’DA NASIL ÇALIŞIYOR?

FETÖ’nün Rusya’daki çalışma biçimini inceleyen gazeteye göre FETÖ'cüler ‘yumuşak güç’ dedikleri yöntemle, yani; eğitim, kültürel etkinlikler ve Türkiye’ye çalışma ve gezi turları ile etkiliyor. Böylece de kendi yandaşlarını ve Erdoğan karşıtlarını artırıyor.

RUSYA KÜLTÜR BAKANI: TÜRK KÜLTÜRÜ MERKEZİ KİRA BORCU NEDENİYLE KAPATILDI

Gazete, Rusya’da da FETÖ'ye ait olduğu düşünülen Türk kültürü merkezlerinin açıldığını vurgulayarak “Rusya Kültür Bakanı Vladimir Medinskiy’e göre, Moskova’da açılan Türk-Rus Kültür Merkezi kira borcu nedeniyle geçen yıl Kasım ayında kapatıldı. St.Petersburg’daki Rus-Türk Kültür Merkezinin ise geçen sonbahardan beri web sitesi yenilenmedi, herhangi bir duyuru yapılmadı. Bu merkezde sadece dil kursları devam ediyor. Bu merkezin Türk yetkili makamları ile hiçbir ilişkisi yok” dedi.

ulusalkanal.com.tr

Bingöl teröre karşı tek yürek oldu Gündem Antalyalı turizmciler, ''Milli Mutabakat Hükümeti'' kurulmasını istedi Gündem Put yapılan çevre değil sermayedir! Gündem AFP: Tuğgeneral Semih Terzi ve bazı komutanlar Cerablus harekâtını engelledi Gündem