Arkadaşları para toplayarak Dağlıca şehidinin ailesine ev aldı

Hakkari Dağlıca'da PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan Üstçavuş Okan Taşan'ın okul arkadaşları "Devremiz için bir şeyler yapmalıyız" diyerek harekete geçti. Şehidin, Balıkesir Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksek Okulu'ndaki dönem arkadaşları 95 bin lira toplayarak şehit ailesine ev satın aldı.

Abone ol

Yıllarca aynı kışlada eğitim gördüler, aynı koğuşta altlı üstlü ya da karşılıklı ranzalarda yattılar. Yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen ve devrem dedikleri silah arkadaşlarını unutmadılar.

2015 Eylül ayında PKK'lı teröristlerin, Hakkari'nin Dağlıca bölgesine saldırması sonucu 16 asker şehit olmuştu. Şehit olan askerlerden Bakım Üstçavuş Okan Taşan'ın, Balıkesir'deki Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksek Okulu'ndaki dönem arkadaşları "Devremiz için bir şeyler yapmalıyız" diyerek harekete geçti.

Arkadaşlarının ilk düşüncesi, aralarında para toplayıp Kurban Bayramı öncesinde aileye destek olmaktı. Ancak Şehit Taşan'ın 5 yaşındaki oğlu Meriç'e pek bir yararı olmaz diye bu düşünceden vazgeçtiler.

Daha sonra şehidin arkadaşları, sosyal medya hesapları üzerinden daha kapsamlı bir kampanya başlattı. Türkiye'nin dört bir yanına dağılan 2008 devresi astsubaylıların katkılarıyla 2 ayda 95 bin lira toplandı. Toplanan parayla da Ankara Pursaklar Karacaören TOKİ bloklarından bir daire alındı.

Yeni yılın ilk haftasında da tapu, Şehit Üstçavuş Okan Taşan'ın ailesine teslim edildi.

Şehidin arkadaşları, aynı saldırıda şehit olan Ali Gümüş ve Van'da şehit olan Kudret Ceylan için de aynı projeyi yapacaklarını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

CHP Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyelerini belirledi Gündem Zaman'ın konuğu ABD başkonsolosu Gündem Rusya'dan 'Sultanahmet' açıklaması: İsim verildi Gündem Bu ilk kez oldu! Rusya ve Suriye hava güçleri... Gündem