Esad’dan Cameron’a: 70 bin ılımlı muhalif nerede?

Abone ol

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, İngiltere Başbakanı David Cameron'ın "Suriye'de hiçbir aşırıcı gruba ait olmayan 70 bin ılımlı muhalif var" şeklindeki açıklamasını değerlendirdi.

The Sunday Times gazetesine konuşan Esad, şu ifadeleri kullandı: "Açık konuşacağım. Bu sözler, Cameron'ın klasik fars oyunlarının (kurgu, karakterler ve komedi unsurlarının abartılı olduğu bir tür tiyatro) yeni bölümü. Kabul edilemez bir şey. Hani neredeler? O bahsettiği 70 bin ılımlı muhalif nerede? Dillerindeki düşürmedikleri tek şey Suriye'deki ılımlı gruplar. Bu, gerçekleri değil gerçek olarak lanse edilmeye çalışılanları ortaya koymaya dayalı bir saçmalık."

Rusya'nın hava operasyonlarına başladığından beri ABD öncülüğündeki koalisyondan bu 'ılımlı muhaliflerin' yerlerinin bilgisini istediğini ama cevap alamadığını hatırlatan Esad, şöyle devam etti: "Suriye'de, krizin başından beri hiç ılımlı militan olmadı. Hepsi aşırıcıydı… Dünyanın geri kalan kısmı bunu kabul etmiyor. 70 bin ılımlı muhalif yok. 7 bin bile yok. Belki 10 tane."

(sputnik)

Dünyaca ünlü sanat galerisinde bıçaklı saldırı şoku Dünya Finlandiya Cumhurbaşkanı: Putin ve Erdoğan arasında aracı oldum Dünya Endonezya'da trenle minibüs çarpıştı: 16 ölü Dünya ABD’de silah sayısı, insan sayısını geçti Dünya