İlber Ortaylı: Ailelerimizin, ordumuzun ve milletin başı sağolsun

Abone ol

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Ankara'daki terör saldırısını yazdı. Ortaylı, "Ailelerimizin, ordumuzun ve milletin başı sağolsun ve Allah yaralılara şifa versin. Aileler başta, milletçe yeise kapılmamamız lazım" ifadesini kullandı.

Ortaylı'nın Milliyet'teki köşesinde "Kara gün" başlığını kullandığı yazısı şöyle:

Ankara’da Meclis’le Kara ve Hava Kuvvetleri’nin kesiştiği noktadan bir yol geçer. Bu yolun üstündeki bir cepte kuvvet komutanlıklarında çalışan asker ve sivil personelin kullandığı servisler park eder. Durak da orasıdır ve servisleri bekleyen birkaç yüz kişi orada toplanır. Hiç kuşkusuz makam arabası kullanmayan geleceğin komutanları, gayet değerli sivil personel mensupları da oradadır.

Son suikast bu kitleyi Türkiye’nin maddi ve manevi güç zenginliğinden koparmayı hedefledi ve maalesef önemli bir yara açtı. 29 kıymetli vatan evladı şehit oldu. Hâlâ hastanelerde kritik durumda olanlar var. Ailelerimizin, ordumuzun ve milletin başı sağolsun ve Allah yaralılara şifa versin. Aileler başta, milletçe yeise kapılmamamız lazım.

Buradan istihbarat konusunda tartışmaya girişecek değilim, benim işim değil, yalnız HDP’lileri tenkit ederken hükümet tarafından “Kılıçdaroğlu bile olayı tel’in etti” gibi münasebetsiz bir cümle duydum. Duymamış olmayı tercih ederiz. Böyle bir üslup ve anlayışla nasıl bir milli birlikten söz edebiliriz ki! Evvela milli nezakete sahip olmak lazım.

ulusalkanal.com.tr

Kuzey Ormanları Savunması ZAD direnişine destek verdi Gündem 21 yıl önce Taliban güçlerince öldürülen Mazari, İstanbul'da anıldı Gündem Başbakan Davutoğlu: Teröristlerin kadrolu yasçısı oldular Gündem Devlet Bahçeli'den anayasa mektubuna cevap: CHP'yi ikna edin Gündem