Bakanlığın raporu ortaya çıktı!

Dışişleri Bakanlığı’nın, Suriye’nin kuzeyinde son yaşanlara ilişkin hazırladığı ve güvenlik zirvesine sunduğu rapor basına sızdı. Raporda tehdit unsuru olarak PYD'nin kurmak isteyeceği yeni kantonlar yer aldı. Türkiye’nin sınırda oluşturacağı güvenli bölgenin ılımlı muhalefeti birleştirilmesine de zemin hazırlayacağı ifade edildi.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı Suriye'nin kuzeyinde PKK tehlikesine ilişkin bir değerlendirme raporu hazırladı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre rapor güvenlik zirvesinde sunuldu. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de onayından geçti. Türkiye’nin güvenlikli bölge planına ilişkin çarpıcı bilgiler raporda dikkat çekti.

Rapora göre Türkiye’nin öncelikli tehdit algılarından biri PKK'nın Suriye kolu PYD'nin yöneleceği yeni kantonların inşası. Raporda bu duruma yönelik tepkinin Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve NATO’ya iletildiği belirtiliyor.

Suriye sınırında oluşturması düşünülen güvenlikli bölge planın hedefi de raporda ele alındı. Planın ılımlı muhalefeti birleştirilmesine de zemin hazırlayabileceği görüşüne yer verildi. Güvenlikli bölgenin Suriye hükümetine yönelik baskıyı arttıracağı şeklinde bir beklenti de söz konusu.

Söz konusu raporda, PYD’nin Akçakale sınır kapısının geçişlere açmamasının kabul edilemeyeceği de ifade edildi.

Türkiye'nin ABD ve koalisyon güçleriyle IŞİD ile mücadele konusunda ortak çalışmaya devam edeceği de dikkat çeken tespitlerden biri.

ulusalkanal.com.tr

Bölünürsek Batı'yı unutun! Gündem Artık aile rızası aranmayacak Gündem Baykal yarın başkan olacak! Öcalan da Meclis divanında Gündem PYD değil ABD operasyonu! Tel Abyad operasyonunu Delta Force yönetti Gündem