ABD ve PKK arasındaki korsan petrol anlaşmasına CHP'den ilk yorum

ABD’nin Suriye topraklarında PKK ile petrol anlaşması yapmasına CHP’den ilk yorum geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Ulusal Kanal’ın sorusuna “Yapılan anlaşma Suriye’nin toprak bütünlüğüne bir saldırıdır” dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuya ilişkin açıklama yapmasını istedi.

Abone ol

ABD’nin terör örgütüyle petrol anlaşmasına ilişkin CHP’den ilk yorum geldi.

Öztrak, "Esas bu soruya cevap vermesi gereken saray iktidarının saray yönetiminin başındaki kişidir." dedi.

ABD, geçen günlerde Suriye topraklarında terör örgütü PKK’nın kolu olan SDG ile petrol anlaşması imzaladı. İktidar partisinden eleştiriler gelse de muhalefet bu adıma sessiz kaldı.

Ulusal Kanal, CHP’nin Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası Parti Sözcüsü Faik Öztrak’a konuya ilişkin genel merkezin tavrını sordu.

Öztrak, "Yapılan bu anlaşma Suriye’nin toprak bütünlüğüne bir saldırıdır" ifadelerini kullandı.

Öztrak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuya ilişkin açıklama yapmasını istedi.

Öztrak, "Dışişleri de son derece mahcup bir edayla bu konuda 4 gün bekledikten sonra açıklama yapmıştır. Bir an önce bununla ilgili görüşlerini sarayın kibirli kişisi her konuda olduğu gibi kamuoyuna açıklamalıdır. Aksi takdirde kapalı kapıların ardında başka uzlaşmalar olduğunu düşünmeye başlarız" diye konuştu.

Öztrak, parti kuracağı iddiaları ile gündeme gelen CHP’li Muharrem İnce’ye ilişkin soruyu da yanıtsız bıraktı.

ulusal.com.tr

Ankara Valisi Şahin'den Kovid-19 uyarısı Gündem Yunanistan Türkiye'nin diyalog çağrılarına kulak tıkadı Gündem Meis- Kaş arasında hareketlilik Gündem Putin: Koronavirüs aşısını tescilledik Gündem