Kopya soruşturmasına izin çıktı!

2010 yılındaki KPSS'de "kopya çekildiği ve soruların önceden sızdırıldığı" iddialarına yönelik soruşturmada YÖK, 3 kişi için soruşturma izni verdi. Hakkında soruşturma izni verilen ve savcılığa göre baş şüpheli olan Mustafa Asil’in Yeni Zelanda Otago Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olduğu öğrenildi.

Abone ol

Kopya çekildiği ve soruların önceden sızdırıldığı iddiaları üzerine soruşturma başlatılan 2010 KPSS'sinde önemli bir gelişme yaşandı. 2010'da ÖSYM’de çalışan üç kişi için soruşturma izni verildi.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkmen’in yürüttüğü soruşturmada, o dönem sorulara erişebilen ÖSYM görevlileri de inceleme kapsamına alındı. Vatan Gazetesi'nin haberine göre o dönemde ÖSYM’de görev yapan Mustafa Asil, Ahmet Burak Özdemir ve Erkam Dündar için YÖK’ten soruşturma izni istendi.

YÖK, veri analisti uzmanı olarak görev yapan Mustafa Asil ve ÖSYM test geliştirme uzmanları ve server yöneticileri Ahmet Burak Özdemir ve Erkam Dündar’ın soruşturulması için 5 Mart’ta izin verdi.

Üç görevlinin o dönem kullandıkları donanımlar savcılık talimatıyla incelendi. Üç görevlinin bilgisayarında da yasak olmasına rağmen flash bellek kullanıldığı ve ana bilgisayarlara da erişebildikleri belirlendi. Hatta KPSS sorularının da bu bilgisayarlara kopyalandıkları saptandı.

Hakkında soruşturma izni verilen Mustafa Asil’in Yeni Zelanda’da Otago Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olduğu öğrenildi. Mustafa Asil, savcılığa göre baş şüpheli ve sorular üzerinde işlem yapan kişi.

ulusakanal.com.tr

Domuz gribi Türkiye'de can aldı! Gündem İstanbul'da üstü kapalı rant Gündem İbrahim Tatlıses'ten iyi haber! Menajeri açıkladı Gündem YGS'de şok iddia! 2 soru hatalı! Gündem