Avukata Erdoğan'a hakaretten tutuklama

Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle bu kez de bir avukat tutuklandı. Afyonkarahisar Barosu’na kayıtlı Umut Kılıç'ın tutuklanma sebebi ise Hakimlik ve Savcılık mülakatları sırasında yaşanan tartışma. Kılıç'ın tutuklanmasına, birçok ilin Baro temsilcisi Ankara adliyesinde itiraz etti. Avukatlar adliye önünde yaptıkları açıklamada meslektaşlarının tutuklanmasını “hukuk garabeti” olarak tanımladı

Abone ol

Afyonkarahisar Barosuna kayıtlı Avukat Umut Kılıç, Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

Birçok ilin Baro temsilcisi meslektaşlarının tutuklanmasına tepki gösterdi.

Avukat Kılıç, Ankara’da hakim ve savcı olabilmek için yapılan mülakatlara katıldı. Mülakat sırasında heyetle tartıştığı iddia edildi. Gözaltına alınan Kılıç, Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle Ankara 4’üncü Sulh Ceza Mahkemesi kararıyla tutuklandı.

Kılıç için meslektaşları harekete geçti. Avukatlar, Ankara Barosu önünde toplanarak Ankara adliyesine yürüdü.Yürüyüşe Afyohkarahisar, İstanbul ve Aydın Baroları da destek verdi.

Avukatlar, tutuklama kararını veren Ankara 4. Sulh Ceza Hakimi ile görüşmek istedi, ancak hakimi yerinde bulamadı. Avukatlar itiraz dilekçesini Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Aksan’a teslim etti.

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, avukat Kılıç’ın serbest bırakılmasını istedi.

HABER: ÇAĞLA AKKUŞ

KAMERA: SABRİ KARA

Hasan Atilla Uğur'dan yurttaşlara mitinge davet çağrısı Gündem HDP'ye baraj atlatma kampanyasına bir tepki de şair Ataol Behramoğlu'ndan Gündem Sözde soykırımın 100. yılında dünyanın dört bir yanında yurttaşlar vatan nöbeti tutacak! Gündem Ünlü ressam Kayıhan Keskinok'a son veda! Gündem