Mayınlı araziden geçiyorlar

Mayınların üzerinden geçerek geliyorlar. Öncüpınar sınır kapısı güvenlik nedeniyle kapatılınca, Suriyeliler mayınlı arazilerden geçerek Türkiye'ye ulaşmaya başladı.

Abone ol

Sınır kapısı güvenlik gerekçesiyle kapatıldı, fakat bu kez de Suriyeliler mayınlı araziden geçerek Türkiye'ye ulaşıyor.

Şanlıurfa'daki Öncüpınar Sınır Kapısı şiddetli çatışmaların ardından güvenlik nedeniyle 9 Mart'ta kapatıldı. Suriyelilerin bu noktadan Türkiye'ye geçişi durduruldu.

Ancak Suriyeliler, sınırın farklı noktalarında mayınlı sahaları aşarak Türkiye'ye gelmeyi sürdürüyor. Yanlarında getirdikleri bir kaç parça eşya ile tehlikeye aldırış etmeden ilerliyor, telleri aşarak Türkiye'ye giriyorlar. Ve daha önce ülkeye gelen tanıdıklarının yanına gidiyorlar.

Suriyeliler, "Çatışmaların ortasında kaldık. Muhalifler birbiriyle savaşıyor. Ölümden kaçarak Türkiye'ye geliyoruz. Sınır kapısı kapatıldığı için mayınlı bölgeleri geçerek kendimizi güvenli olduğu için Türkiye'ye ulaşıyoruz" diyor.

Öte yandan Türkiye'den Suriye'ye gidişlerde sorun yok. Türkiye'ye gelmek isteyenlere kapatılan Öncüpınar Sınır Kapısı, ülkesine dönmek isteyen Suriyelilere açık. Ve günde ortala 500 Suriyeli Öncüpınar'ı kullanarak ülkelerine geri dönüyor.

ulusalkanal.com.tr

Vatan Partisi Ankara'da seçim bürolarının açılışını yaptı Yurt TBB, Anıtkabir'de Yurt Beyoğlu'nda yangın! İtfaiye ekipleri sevk edildi Yurt Kar maskeli kadın cinayeti Yurt