Erdoğan'ın dediği oldu!

İstanbul'daki 3. Havalimanı hakkında İdare Mahkemesi tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararı üst mahkemece kaldırıldı. Havalimanı'nın yapımına kaldığı yerden devam edilecek. Avukat Alp Tekin Ocak, Bölge İdare Mahkemesi'nin verdiği kaldırma kararının usul yönünden hukuka ve içtihatlere aykırı olduğunu belirtti.

Abone ol

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, büyük tartışmalara neden olan İstanbul'daki 3. Havalimanı hakkında verilen yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı.

3 yurttaşın şikayeti üzerine açılan davada İstanbul 4. İdare Mahkemesi , "hukuka aykırılıkların incelenmesi" gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu karara bir üst mahkeme olan Bölge İdare Mahkemesinde itiraz etti. Üst mahkeme 3. Havalimanı hakkındaki yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı.

Kararın gerekçesinde, "henüz açıkça hukuka aykırılığı bulunmayan işlemin yürütmesinin durdurulmasında hukuka uyarlılık görülmemiştir" ifadesi yer aldı.

Avukat Alp Tekin Ocak, kaldırma kararını değerlendirdi. Karxarın usul açısından hukuka aykırı olduğu belirten Ocak, verilen kararın içtihatlara da aykırı olduğunu belirtti.

3. Havalimanı için yapılan arazi kamulaştırmasında da bir çok sorun yaşanmış bölgede ikamet eden yüzlerce köylü kamulaştırmayı yapan TOKİ'ye karşı E-5 otoyolunu trafiğe kapatmıştı.

ulusalkanal.com.tr

İşte MİT'in Fethullah Gülen raporu! Gündem 'Böyle bir şey olmaz' Gündem "Bu askeri casusluktur Gündem Vapur kazası şüphelileri için önemli gelişme! Gündem