Taziye'nin ardından ABD turu

Başbakan Erdoğan'ın sözde soykırımın yıldönümü için yayımladığı taziye mesajının ardından, AKP Hükümeti ile Amerika teması arttı. Açılım koordinatörü Beşir Atalay Amerika'ya gitti.

Abone ol

Açılım Koordinatörü Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Amerika'ya gitti.

Washington'da üst düzey temaslar yapacak olan Atalay'ın görüşmelerinin ana konusu PKK ile yürütülen açılım süreci olacak.

Görüşmeler Pazartesi günü başlayacak. Açılım koordinatörü Atalay'ın, Amerikalı mevkidaşlarının yanı sıra, Ameirka İç Güvenlik Bakanı ve Obama'nın terörle mücdaleden sorumlu danışmanlığını yürüten ekiple bir araya gelmesi bekleniyor.

Ziyaretin zamanlaması önemli. Başbakan Erdoğan'ın sözde Ermeni soykırımının yıldönümünde yayımladığı taziye mesajının hemen ardından gerçekleşti.

Atalay, Amerikalı yetkililer ile Türkiye'nin PKK ile yürütülen açılım süreci kapsamında atacağı adımları konuşacak.

Atalay, Pazartesi günü AKP'ye yakınlığıyla bilinen düşünce kuruluşu SETA'nın düzenleyeceği "Türkiye'de demokrasinin geleceği" adlı panelde de konuşma yapacak. Konferansa, CIA'nın yan kuruluşu olarak bilinen RAND Coorperation'ın Avrupa Güvenliği Masası Şefi Stefan Larrabee de konuşmacı olarak katılıyor.

ulusalkanal.com.tr

''Biz bunlara mustahak değiliz'' Gündem İşte Öcalan'ın yeni oyuncağı Gündem Haşim Kılıç'a sert sözler Gündem ''17 Aralık operasyonunu devletin vicdanı yapmıştı'' Gündem