Silopi'de güvenlik güçlerinin yardımları sürüyor

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçleri vatandaşlara gıda yardımını sürdürüyor. Polis ve jandarma ekipleri, PKK'dan temizlenen mahallelerde vatandaşa içinde pirinç, süt, bulgur, yağ, çocuk maması ve daha birçok ürünün bulunduğu paketleri verdi. İhtiyaçları karşılanan ilçe sakinleri, barış ve huzur istediklerini söyledi.

Abone ol

Silopi'de güvenlik güçlerinin yardımları sürüyor PKK'yı Şırnak'ta bitirme noktasına getiren jandarma ve polis bir yandan da vatandaşın ihtiyaçlarını karşılıyor.

Silopi'de PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan, "Şehit Polis Muhammet Onur" operasyonu sürüyor.

Güvenlik güçleri büyük ilerleme katetti, çoksayıda barikat ve hendek kaldırıldı, PKK'nın karargah olarak kullandığı evler temizlendi. Vatandaş rahat bir nefes almaya başladı.

Polis ve jandarma ekipleri, PKK mensuplarından temizlenen, Yeşiltepe Mahallesi'nin Sanat Sokağı ile Nuh Mahallesi'nin 58. sokağında vatandaşlara gıda yardımında bulundu.

Şırnaklı yurttaşlara makarna, pirinç, süt, bulgur, mercimek, salça, yağ, zeytin ve un ile çocuk maması, çocuk bezi ve diğer hijyen malzemelerinin bulunduğu paketler verildi.

Operasyonların başladığı ilk günden beri düzenli olarak yapılan yardımlarda öncelik, 155 polis imdat hattına ulaşarak talep edenlere veriliyor.

Adres bilgileri alınan evlere zırhlı araçlarla giden güvenlik güçleri yardımları teslim ederken, günde 6 bin ekmeğin dağıtımını da yapıyor.

Sokağa çıkma uygulamasının başladığı günden bu yana dağıtılan gıda yardımının maliyetinin 1 milyon lirayı aştığı belirtildi.

Vatandaşlardan Sait Tutuk "Günlerdir ilk defa sokağa çıkıyorum. Hiç bir şeyimiz kalmamıştı. Sadece barış ve huzur istiyoruz" dedi.

Polis ve jandarma çocuklarla da sıcak ilişkiler kuruyor.

Öte yandan, Adıyaman'da subay ve astsubay eşleri, manevi destek amacıyla evlerinde hazırladıkları yiyecekleri, Şırnak'ta görev yapan eşlerine gönderdi.

Asker eşleri, evde yaptıkları yemek, pasta, tatlı ve böreklerden oluşan gıda paketlerini bir minibüse yükledi. Minibüsteki yiyecekler, geçici görevle Silopi'de görev yapan askerelere ulaştırılacak.

ulusalkanal.com.tr

Zeytin alanında katliam Yurt Fırtına altın arayanlara ekmek kapısı oldu Yurt Anneden, uyuşturucu satan oğluna tepki Yurt E-5'te zincirleme kaza! Yurt