Lavrov'dan Türkiye açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye-Suriye sınırının kapatılması hakkında konuştu. Lavrov, Türkiye'nin, Suriye sınırında uluslararası denetim sağlanması konusunu değerlendireceğine söz verdiğini söyledi.

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ural Üniversitesi'nde Alman Dışişleri Frank-Walter Steinmeier (Frank Vaytır Şıtanmaya) ile basın açıklaması yaptı.

Lavrov, "Türkiye, Suriye sınırında uluslararası denetim sağlanması konusunu değerlendireceğine söz verdi" dedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye-Suriye sınırındaki kontrol noktalarını gündeme getirdiğini söyledi. Lavrov, Türkiye ile ortak bir görüşe sahip olduklarını belirtti.

Öte yandan Lavrov, Suriye’nin Halep kentindeki çatışmalarla değindi. Lavrov; açıklamada teröristlerin sivillerin kentten ayrılmasına izin vermediğini vurguladı.

Türkiye'nin eski Erbil Başkonsolosu Aydın Selcen de Suriye sınırıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Selcen, IŞİD'in ve cihatçı grupların Türkiye için tehdit olduğunu belirtti. Bu örgütlere silah ve militan akışını kesmek sınırın 98 kilometrelik bölümünün kapatılması gerektiğini vurguladı. Selcen ayrıca askeri tedbirler için Suriye veya Rusya hava kuvvetleriyle işbirliği yapılabileceğini ifade etti.

Türkiye-Suriye sınırında iki kontrol noktası bulunuyor. Birleşmiş Milletlerin 2165 sayılı kararı, uluslararası toplum tarafından iki kontrol noktasında gözlem yapılmasını öngörüyor. Bu kontrol noktalarından biri aktif haldeyken diğeri kapalı.

ulusalkanal.com.tr

Güney Koreliler, Amerikan füze savunma sistemine tepki gösterdi Dünya Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov: Rusya, İran ve Türkiye; Suriye konusunda görüşme yapabilir Dünya Avusturya'da Türk derneğine saldırı düzenlendi Dünya Fransa'da 'Pokemon Go' yasağı Dünya