Türkiye güne facia ile uyandı

Mersin'de katliam gibi bir kaza oldu. Tren işçi servisi ile çarpıştı. İlk belirlemelere göre 10 kişi öldü, çok sayıda yaralı var. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Abone ol

Mersin güne kazayla uyandı. Adana'dan Mersin'e giden tren işçi servisi ile çarpıştı. İlk belirlemelere göre 10 kişi öldü. 3'ü ağır 5 kişi yaralandı.

Olay sabah 07.00 sıralarında Mersin-Tarsus arasında yer alan Huzurkent bölgesinde yaşandı. Tarsus-Mersin Organize Sanayi bölgesindeki Acar Makine Sanayi Fabrikası'na işçi taşıyan servis, Huzurkent hemzemin geçidinde trenle çarpıştı. Kaza sonucu işçi servisi ikiye ayrıldı.

Tren altında sürüklenen servisteki 9 kişi olay yerinde can verdi. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kaldırılan 1 kişi de tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 3'ü ağır 5 yaralı var. Servis şoförü Fahri Kaya da ağır yaralananlar arasında.

Görgü tanıklarının ifadesi, kazada ihmal şüphesi uyandırdı. Tanıklar servis geçerken hemzemin geçitteki bariyerlerin kapanmadığını ifade etti.

Olayla ilgili Devlet Demiryolları açıklama yaptı. Açıklamada "servisin, geçit bekçisine rağmen dikkatsiz ve kontrolsüz olarak trenin önüne çıktığı" belirtildi. Ancak bariyerlerin kapalı olup olmadığı konusunda bir açıklama yapılmadı.

Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekin de kazanın yaşandığı hemzemin geçidin uzun süredir "sorunlu" olduğuna dikkat çekti.

Kaza ile ilgili soruşturma başlatılırken, treninin makinistleri Hüseyin Erdem ve Mehmet Erkan gözaltına alındı.

Feci kaza sonucu "Harun Kaya, Sinan Özpolat, Oğuzhan Beyazıt, Ayhan Akkoç, Kenan Erdinç, Mehmet Akşam, Cavit Yılmaz, Mine Serten ve Onur Atlı" hayatını kaybetti.

ulusalkanal.com.tr

"Bunlar din adına din düşmanlığı yapanlardır" Gündem Ali Fuat Yılmazer onlarca yalan söyledi Gündem Muhtarların maaşı arttı Gündem Yeditepe'nin umudu Gündem