Tuncay Özkan: TGB'nin çuval eylemini yanlış buluyorum

Çuval eylemini Türkiye ve dünyada her kesim tartışıyor. Ulusal Kanal CHP'lilere mikrofon uzattı bu kez. CHP'ye yeni katılan Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç ve CHP Milletvekili Mustafa Balbay, eylemi yapan gençlere destek verdi. ABD askerlerinin halk çocuğu olduğunu savunan CHP'li Tuncay Özkan ise eylemi yanlış bulduğunu söyledi.

Abone ol

İşçi Partili ve TGB'li geçlerin Amerika askerine çuval geçirmesi CHP'de farklı farklı yorumlara neden oldu. CHP'ye katılan eski Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç eyleme destek verdi.

Kılınç, ABD'nin bu yanıtı hak ettiğini belirtti.

Eyleme destek veren bir diğer isim de CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'dı. Balbay 12 genci eylemlerinden dolayı tebrik etti.

Balbay'da 2003'teki çuvalın intikamının alındığını söyledi.

CHP Milletvekilleri İlhan Cihaner ve Hüseyin Aygün'de ABD askerlerine çuval geçiren gençlerin yanındaydı. Her iki isim de eylemin anlamına dikkat çekti, yapılması gerektiğini belirtti.

Ergenekon kumpasından yıllarca hapiste yatan CHP'ye sonradan katılan gazeteci Tuncay Özkan, çuval geçirilen askerlere sahip çıktı, "onlar halk çocuğu" dedi.

Özkan, eylemin yapılmasının yanlış olduğunu savundu....

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de eyleme karşı çıktığını belirtti, "çok istiyorlarsa gitsinler Irak'ta, Suriye'de ABD askerinin başına çuval geçirsinler" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Türkiye'nin önceliği 'kriz' Gündem Sağlıkçıların hukuk zaferi Gündem Tarhan parti kurdu Gündem PKK'dan gericilik anması Gündem