Soma'da 7 yıllık tazminat mücadelesi

Soma’da sular durulmuyor. Kıdem tazminatları için yıllardır mücadele eden işçilerden bir kısmı, Meclis’te yapılan son düzenlemeyle tazminatlarına kavuştu. Ancak Uyar Madencilik işçilerinin tazminat sorunu aradan geçen 7 yıla rağmen çözüme kavuşturulmadı. Mağdur işçiler, Maden-iş Sendikası’nın da desteğiyle bir kez daha alanlara çıktı, tazminatlarının bir an önce ödenmesini istedi.

Abone ol

Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan Uyar Madencilik’te işten çıkarılan maden işçileri, 7 yıldır tazminat mücadelesi veriyor.

Meclis’te kabul edilen düzenlemeye göre, Soma’daki Işıklar, Atabacası ve Geventepe kömür ocaklarında işçilere tazminatları, Türkiye Kömür İşletmelerince ödenecek. Ancak 350 madencinin 7 yıldır devam eden sorununa rağmen, Uyar Madencilik düzenlemeye dahil edilmedi.

Uyar madencilik mağdurlarıyla birlikte Soma’da basın açıklaması yapan Türkiye Maden İşçileri Sendikası yöneticileri, tazminatların haklarının bir an önce ödenmesini istedi.

Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Sekreteri Tamer Küçükgençay, Uyar Madencilik’in işçilerin alacaklarına karşılık maden sahasındaki kömürlerden vazgeçtiğini hatırlattı. Firmaya bayram sonuna kadar mühlet verdiklerini belirten Küçükgençay, “Yoksa burada eylemler bitmez” dedi.

Soma’daki özelleştirme ihalelerine de dikkati çeken Küçükgençay, Türkiye Kömür İşletmeleri yönetimine tepki gösterdi.

ulusal.com.tr

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez: "Stratejik alanlarda devlet girişimci olarak yer almalı" Ekonomi Taze meyve sebze ihracatçılarından pandemi döneminde ihracat rekoru Ekonomi 3 kamu bankasından ortak açıklama: Honda, Hyundai, Fiat, Ford, Renault ve Toyota kredi paketinden çıkarıldı Ekonomi Halkbank'a ABD'de dava açıldı Ekonomi