Almanya, FETÖ temizliğinden rahatsız

Alman Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Türkiye'nin Fethullahçı Terör Örgütü ile mücadelesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. kamuda açığa alınan kişilerin darbe girişimine katılmadığını savunan Alman Bakan, "Türkiye ölçüyü aşıyor" dedi.

Abone ol

Darbe girişiminin Fethullahçı Terör Örgütüne karşı başlatılan topyekün mücadele Almanya'yı rahatsız etti. Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Türkiye'nin FETÖ ile mücadelesini değerlendirdi. Alman Bakan, "darbe girişiminin arkasında Gülen mi var?" sorusuna ise "Türk hükümetinin darbe girişimini yapanlara yönelik yasal ve siyasal önlemler alması en doğal hakkı. Türkiye darbe gecesi uçurumun kenarındaydı, ben darbe girişimi önlendiği için mutluyum. Ancak şu ana kadar alınan önlemlerin bazıları ölçüyü aşıyor" diyerek yanıt verdi.

Steinmeier, Fethullahçıların devlet kademelerinden temizlenmesine ise "darbeyle doğrudan ilişkileri yok" diyerek itiraz etti.

"Darbeyle doğrudan ilişkisi kesin olmayan on binlerce memur, öğretmen ve hakimlerin ihraç edilmesi, binlerce okulun ve eğitim kurumunun kapatılması ve çok sayıda gazetecinin tutuklanması olamaz. Türk hükümeti darbe girişiminin arkasında Gülen hareketinin olduğu açık şekilde dile getirdi. Bizim beklentimiz, hukuk devletine yakışır bir süreç içerisinde sorumlu olanların tespit edilmesi."

ulusalkanal.com.tr

Kara Harp Okulunu 4. sınıfta bırakan Merve, FETÖ’nün işkencelerini anlattı Gündem 'FETÖ-PKK iş birliği' istihbarat raporlarına yansıdı Gündem Samsun'da 19 iş adamı ile esnaf gözaltına alındı Gündem Düğünlerde 1 dolar yerine Türk lirası dönemi başladı Gündem