"Terörle mücadele edilirken bedelli askerlik söylentisini dahi doğru bulmuyoruz"

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Rusya ile yapılan S-400 hava savunma sistemleri görüşmelerinde teknik çalışmanın son noktaya geldiğini açıkladı. Son kararı siyasi iradenin vereceğini belirten Işık, millî hava savunma sistemleri için de kolları sıvadıklarını duyurdu. Savunma Bakanı, bedelli askerlik taleplerine de yanıt verdi.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, S-400 hava savunma sistemleri için Rusya'yla yürütülen görüşmelere ilişkin açıklamalar yaptı.

Meclis'te bir grup gazeteciye konuşan Işık, müzakerelerde teknik çalışma aşamasının sonuna gelindiğini duyurdu.

"TEKNİK ÇALIŞMA BİTİYOR"//

"S-400’ler bizim acil ihtiyacımız. Rusya ile ilgili son değerlendirmeler yapılıyor. Teknik değerlendirmeler, kısa sürede biter. Teknik çalışma, son noktaya geldi. Sonra siyasi karar noktasına gelinir."

Işık, asıl hedeflerinin milli sistemi geliştirmek olduğunu da sözlerine ekledi.

Pazartesi günü Fransa'nın başkenti Paris'te yapılacak uzay ve havacılık fuarına katılacağını belirten Işık, burada bazı firmalarla araştırma ve geliştirme konusunda görüşmeler yürüteceğini söyledi.

"Bedelli askerlik sosyal medyanın en fazla devreye girdiği alanlardan bir tanesi. Bakanlar Kurulu'na gelen böyle bir teklif yoktur."

Savunma Bakanı, bedelli askerlik taleplerine de yanıt verdi, "Terörle mücadele edilirken biz bedelli askerlik söylentisini dahi doğru bulmuyoruz. Böyle bir çalışmamız yok, düşüncemiz de yok" dedi.

ulusal.com.tr

Erdoğan’ı 'savaş suçlusu' olarak yargılatma iddiasının anlamı Gündem Şehitler için ilk tören Gündem Başbakan Yardımcısı Canikli: Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü esasında FETÖ'ye destektir! Gündem FETÖ'nün 'sır kutusu' 11 aydır aranıyor Gündem