Gadyatörler kentinin kazıları sürüyor

Muğla'daki Strakonikeia Antik Kenti'nin 2 bin 200 yıllık antik tiyatrosu gün ışığına çıkıyor. UNESCO Geçici Kültür Mirası Listesi'nde yer alan antik kentin tiyatrosu, kazılar sonrası eski ihtişamına kavuşacak.

Abone ol

Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan Stratonikeia Antik Kenti, "Gladyatörler kenti" olarak biliniyor. Dünyanın en büyük mermer şehri olarak da bilinen Stratonikeia'da arkeolojik kazılar sürüyor. Kazılar sonucunda 2 bin 200 yıllık antik tiyatro gün ışığına çıkarılacak.

Kazı çalışmalarına başkanlık yapan Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Söğüt, bölge hakkında bilgi verdi.

UNESCO Kültürel Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Strakonikeia Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları yılın 12 ayı boyunca sürüyor.

Stratonikeia antik kenti, Helenistik, Roma, Bizans, Anadolu beylikleri, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine de evsahipliği yaptı.

Kazı çalışmalarında 3 bin yıl öncesine kadar uzanan birçok eser bulundu.

ulusal.com.tr

Şanlıurfa'da kelebek göçü görüntülendi Yurt İlayda Kozak, ABD'de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti Yurt İzmir merkezli 4 ildeki suç örgütü operasyonu Yurt Edirne'de uyuşturucu ve kaçak akaryakıt operasyonu Yurt