Tezkereye açılım ayarı

Irak Tezkeresi’ne açılım ayarı yapıldı. Hükümete Irak’ın kuzeyine sınır ötesi operasyon yetkisi veren tezkerenin bir yıl daha uzatılması teklifi, meclis başkanlığına gönderildi. Tezkerede, terörist saldırı ifadesi çıkartıldı. Ayrıca tezkereye "gerektiği takdirde" ifadesi de eklenerek, terör örgütüne sınır ötesi operasyon yapılmayacak mesajı verildi.

Abone ol

Meclis, Suriye tezkeresinin ardından, Irak tezkeresini konuşacak. Tezkerenin bir yıl daha uzatılması için öneri meclis başkanlığına gönderildi. Tezkereye bu yıl açılım ayarı yapıldı. PKK’ya karşı sınır dışı operasyon yapılmayacak mesajı verildi.

Başbakanlık tarafından tezkere üzerinde yapılan değişikle, “toprak bütünlüğüne yöneltilmiş terörist saldırılar ve açık tehdit devam etmektedir” ifadesinden “yöneltilmiş terörist saldırılar” bölümü çıkartıldı.

Tezkere’ye ayrıca gerektiği taktirde ifadesi eklendi. Böylece, PKK’ya sınır ötesi operasyon yapılmayacak mesajı verildi.

ulusalkanal.com.tr

Ali İsmail Korkmaz davasında sıcak gelişme Gündem En kıdemli vatandaş Gündem Kılıçdaroğlu: “Eskişehir valisi görevden alınmalı“ Gündem Hakimden bilirkişi heyetine: "Raporu bitirin, yoksa..." Gündem