İnşaat sektörü zor durumda

2017’nin ilk 11 ayında demir fiyatları yüzde 50 arttı. İnşaat sektörü zor durumda. İş adamları, “şantiyeler durur” uyarısı yapıyor. İnşaat sektörü artan demir fiyatına çözüm üretilmesini istiyor. Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, önemli bir çağrı yaptı, “Hurda yerine Doğu ve Güneydoğu bölgemizdeki cevherden demir üretelim” dedi.

Abone ol

Demir fiyatları uçuşa geçti. Yılbaşından bu yana demir fiyatı yüzde 50 arttı. Geçen yıla göre ise artış yüzde 70.

Demir sektörü temsilcileri dolardaki yükseliş nedeniyle fiyatın arttığını savundu ancak dolar düştüğünde demir fiyatı hiç aşağı inmedi.

İnşaat sektörü hükümetten çözüm bekliyor çünkü şantiyeler durabilir. Ulusal Kanal’a konuşan Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, hükümete önerilerini üç maddede sıraladı.

Türkiye dünyanın en büyük 5 demir ihracatçısı arasında. Ancak Türkiye’de üretilen demir, hurdaların dönüştürülmesiyle yapılıyor. Yani demir sektörümüz hurdaya bağımlı... Bu nedenle Türkiye, dünyanın en büyük hurda ithalatçısı.

Ulusal Kanal’a değerlendirmeler yapan Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar Türkiye’nin hurda yerine cevherden demir üretimine geçmesi gerektiğini belirtmişti. En az 3 demir çelik fabrikasına ihtiyaç olduğunu belirten Yorgancılar, “bu yatırımı da devlet yapmalı” demişti.

HABER: MERAL AKKAYA

KAMERA: AKIN KARA

ulusal.com.tr

Dolar ne kadar oldu (27 Kasım dolar kaç lira) Ekonomi Binlerce emekli için çok önemli uyarı! 2 ayınız kaldı Ekonomi Zonguldak'ta maden ocağında göçük Ekonomi Başbakan Yıldırım İngiliz yatırımcılarla bir araya geldi Ekonomi