Kolombiya'da patlama: 1 ölü, 24 yaralı

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da meydana gelen patlamada 1 polis hayatını kaybetti, 24 kişi yaralandı. Boğa güreşlerinin yapıldığı Santamaria'nın çok yakınında yaşanan patlamanın ardından yaralılar hastaneye kaldırıldı, polis olayla ilgili 2 kişiyi gözaltına aldı.

Abone ol

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da, boğa güreşlerinin yapıldığı Santamaria'nın çok yakınında bir patlama meydana geldi. Patlamada 1 polis hayatını kaybetti, 24 kişi de yaralandı. Kolombiya medyasına göre patlama yol kenarındaki bir lağım borusunda gerçekleşti.

Patlamanın ardından yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, polis olayla ilgili 2 kişiyi gözaltına aldı.

Bogota'da boğa güreşleri 4 yıl aradan sonra 23 Ocak'ta, Santamaria'da başlamış, ilk hafta yapılan boğa güreşine karşı yapılan protesto gösterilerinde yaralananlar olmuştu.

Fakat polis, bu patlamanın boğa güreşi karşıtı protestolarla ilgisi olmadığını belirledi.

Bogota Belediye Başkanı Enrique Penalosa olay yerinde bir açıklama yaptı.

"Teröre karşı verdiğim mesaj şudur: Teröristleri yakalayacağız. Onları yakalamak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Önemli bir istihbarat aldık. Bunun üzerinde çalışıyoruz ve halkımıza çok yakında iyi haberler vereceğiz."

Kızkardeşimle birlikte eve girdikten sonra patlama oldu. Evin ön cephesi, pencereler ve binanın çatısı, hepsi büyük zarar gördü.

Kolombiya'da 1990'lı yıllardan beri hayvan hakları ve çevre dernekleri tarafından boğa güreşleri 2014 yılında askıya alınmış, Bu yılın Ocak ayı itibariyle de tekrar başlamıştı.

ulusalkanal.com.tr

İran'dan Türkiye'ye sert tepki Dünya Irak'ta terör örgütü IŞİD'e karşı 45 kilometrelik hendek Dünya Hitler'in telefonu 243 bin dolara satıldı Dünya Bogota'da patlama: 1 ölü, 24 yaralı Dünya