F-16'lar yerine milli jetler

Türk Hava Kuvvetleri envanterinde yer alan F-16 savaş jetleri yerine Türkiye’nin milli muharip uçağı TF-X jetleri kullanılacak. 2025'ten sonra aşamalı olarak kullanımdan çıkartılacak F 16'lar yerine gelecek milli uçakların altyapı hazırlıkları tamamlandı.

Abone ol

F-16 envanterden çıkacak yerine milli üretim uçakları getirilecek.

Türk Hava Kuvvetleri, 2025'ten itibaren 240 adet F-16 savaş jetini aşamalı olarak kullanımdan çıkartılacak.

Habertürk'ün haberine göre, bu uçakların yerine Türk Havacılık ve Uzay Sanayi öncülüğünde yapılacak Milli Muharip Uçak Geliştirme Projesiyle TF-X jetleri kullanılacak.

Habere göre, jetler için İngiliz savunma şirketi BAE Systems (BAE sistem) ile görüşmeler yürütüldü ve alt yapı hazırlıkları tamamlandı. BAE Systems ile TAI, prototip geliştirme ve mühendislik anlaşması imzalayacak. Ardından, 4 yıl içinde prototip tamamlandıktan sonra seri üretime geçilecek. Seri üretimde, 100-150 adet uçağın Türk Hava Kuvvetleri için üretilmesi planlanıyor.

2020’den sonra Hava Kuvvetleri 48 adet F-4 uçağını da aşamalı olarak envanterinden çıkartacak. Bu uçakların yerin ABD'de üretilen 5'inci nesil F-35 uçakları alınacak. Önümüzdeki birkaç yıl içinde 8 adet F-35, Türkiye’ye teslim edilecek.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'da 29 Ekim töreni Gündem İşte haritalarla Türkiye'nin hedefleri ve kırmızı çizgileri Gündem Darbe girişimiyle ilgili MİT'ten bu soruların yanıtları isteniyor Gündem Figen Yüksekdağ'a yurt dışına çıkış yasağı Gündem