Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: YPG konusunda ABD ile uzlaşma yok

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Erdoğan'ın Putin ve Obama ile görüştüğünü belirtirken "Şam ve Türkiye üzerinden insani koridor önerisi var. Yakında Halep'te bir anlaşma olabilir. YPG konusunda hala ABD ile uzlaşma yok. YPG'nin çekildiğini bizim kaynaklar doğrulmalı. Bir terör koridoru oluşmasına izin vermeyiz" dedi. Kalın, AB'ye vize serbestisinin yıl sonuna ertelendiği iddiaları için de, "Vize muhafiyetinde yıl sonu gibi bir takvim söz konusu değil. Bu konunun bir an önce hayata geçirilmesi konusunda sürecin hızlandırılması kararı çıktı. Vizesiz geçiş ve Geri Kabul Anlaşması eş zamanlı uygulanmalı. Fransa, Almanya, İtalya ile Cumhurbaşkanımızın görüşmeleri oldu." şeklinde konuştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı ikili görüşmelerde "15 Temmuz darbe girişimini ve FETÖ'yü anlattığını" söyleyen Kalın, görüşmelerin çok verimli geçtiğini belirtti.

Kalın, Suriye'de yaşanan gelişmeler ve Fırat Kalkanı operasyonu için ise şunları söyledi:

Fırat Kalkanı operasyonu başarılı bir şekilde devam ediyor. DAİŞ mensupları sınırlarımızdan temizlendi. ABD ve Rusya devlet başkanı bunu takdirle izlediklerini ifade etti. Sınırlarımızın terör unsurlarından temizlenmesi konusunda tam mutabakat olduğunu gördük. O sınıra şimdi derinlik kazandırmak gerekiyor. ÖSO şu aşamada aşağı inerek asayiş yaratmaya çalışıyor.

Cumhurbaşkanı, iki liderle ayrılırken Halep konusunu tekrar görüştü. Şam ve Türkiye üzerinden insani koridor önerisi var. Yakında Halep'te bir anlaşma olabilir. YPG konusunda hala ABD ile uzlaşma yok. YPG'nin çekildiğini bizim kaynaklar doğrulmalı. Bir terör koridoru oluşmasına izin vermeyiz.

Musul'un DAİŞ'ten temizlenmesi için Irak'ın hazırlığı var. Derinlik konusu DAİŞ'in geri gelmemesi için önemli.

VİZE SERBESTİSİ

Kalın, AB'ye vize serbestisinin yıl sonuna ertelendiği iddiaları için şunları söyledi:

"Vize muhafiyetinde yıl sonu gibi bir takvim söz konusu değil. Bu konunun bir an önce hayata geçirilmesi konusunda sürecin hızlandırılması kararı çıktı. Vizesiz geçiş ve Geri Kabul Anlaşması eş zamanlı uygulanmalı. Fransa, Almanya, İtalya ile Cumhurbaşkanımızın görüşmeleri oldu."

ulusalkanal.com.tr

TSK: Suriye sınırında 1632 kişi yakalandı Gündem İran: Türkiye'nin Suriye’de gerçekleştirdiği eylemler anlaşılır Gündem Bakan açıkladı: Türk heyeti Gülen'in iadesi için ABD'ye gitti Gündem AKP ilçe başkanı FETÖ'den gözaltında Gündem