"Önceliğimiz IŞİD"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'de önceliğin IŞİD olduğunu belirtti. Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın iktidardan gitmesi için askeri baskının gerekebileceğini söyleyen Kerry, "Fakat IŞİD’i dağıtmaktan ve yenmekten daha önemli önceliğimiz yok" dedi.

Abone ol

ABD Dışişerleri Bakanı John Kerry, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ta yaptığı görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenledi. Suudi mevkidaşı El Faysal ile birlikte gazetecilerin karşısına geçen Kerry, ABD'nin Suriye politikasına ilişkin sorulara yanıt verdi.

Kerry, ABD'nin Suriye'deki önceliğinin IŞİD olduğunu belirtti. Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın iktidardan ayrılması için askeri baskının gerekebileceğini söyleyen Kerry, "Fakat IŞİD'i dağıtmaktan ve yenmekten daha önemli önceliğimiz yok." dedi.

Kerry, konuşmasında İran'ı da hedef aldı. ''ABD, İran'ın tüm müdahalelerine karşı Körfez ülkelerindeki ortaklarına tam destek sunmaya devam edecektir'' ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı El Faysal da İran'ın Irak ve Suriye politikasına ilişkin "Tıkrit endişelerimizle ilgili en büyük örnek. İran ülkeyi ele geçiriyor" şeklinde konuştu.

Irak'ın ABD'nin koordinasyonu dışında İran ile Tıkrit'e yönelik yaptığı operasyon Washington cephesinde kaygılara neden olmuştu.

ulusalkanal.com.tr

Kadına şiddete hayır Gündem O avukata polis koruması! Gündem Erdoğan o sözleri Fidan'ın yüzüne karşı söylediği ortaya çıktı Gündem Erdoğan Bayraktar işi biliyor! Gündem