Beşar Esad’dan Türkiye-Rusya krizine ilk yorum

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Türkiye’nin Rus uçağını düşürmesi ile ilgili ilk kez konuştu. Esad, "Bu Erdoğan’ın gerçek niyetini ve Rusya’nın sahadaki dengeyi değiştirmesinin sinirlerini nasıl bozduğunu gösterdi” dedi. Esad, Batılı ülkeleri de teröristleri desteklemekle suçladı

Abone ol

Rus uçağının düşürülmesiyle başlayan Türkiye-Rusya krizi ile ilgili, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad değerlendirmede bulundu.

Krizin Suriye'nin geleceğine ilişkin görüşmeleri etkilemeyeceğini belirten Suriye Cumhurbaşkanı, olayın Erdoğan'ın niyetini ortaya koyduğunu söyledi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad: "ERDOĞAN'IN NİYETİNİ ORTAYA KOYDU" Erdoğan'ın başarısızlığı onun siyaset kariyerinin sonu anlamına geliyor. Erdoğan Suriye'de elde edilen başarıları engellemek için bir şeyler yapmak istedi. Bu yüzden yaptığını yaptı. Fakat bu olayın güç dengesini değiştireceğini düşünmüyorum. Terörle mücadele devam edecek.

Çek televizyonuna konuşan Beşar Esad, batılı ülkeleri de suçladı. Terör örgütlerine dolaylı destek verildiğini söyleyen Esad, "Gerçekten teröristleri yenmek istiyorsanız özellikle Türkiye üzerinden Suudi Arabistan ve Katar'ın desteği ile onlara silah ve para gönderilmesini engellemeliyiz" diye konuştu.

Rusya'nın terörle mücadelede kilit rol oynadığını ifade eden Esad, "Ruslar ve Suriye ordusu arasında işbirliği kuruldu. Rusların terörle mücadeleye katılımının ardından IŞİD ve diğer terör örgütleri geri çekilmeye başladı." dedi.

Esad, Avrupa'ya akın eden yüz binlerce mültecinin arasına teröristlerin de sızdığını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

NATO, Karadağ'ı ittifaka katılmaya davet etti Dünya Pakistan'da maden ocağında patlama: Ölü ve yaralılar var Dünya Arjantin eski Devlet Başkanı Menem'e hapis cezası Dünya NATO'dan Türkiye ile ilgili önemli karar Dünya