HDP MYK’sının kodları

“HDP önümüzdeki dönemlerde daha çok Kürt etnik siyasetine dayalı bir siyaset yürütecek.” Aydınlık gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik HDP’nin yeni MYK’sını bu sözlerle değerlendirdi. Nadir Yıldırım ve Besime Konca gibi KCK’lı isimlerin MYK’ya alındığını belirten Özçelik “Kandil’e daha yakın bir çizgi izleyen kesimlerin HDP’de öne çıktığını görüyoruz” dedi.

Abone ol

HDP 24 Ocak’ta yaptığı kongrenin ardından partinin yeni MYK kadrosunu belirledi. Önceki MYK’da yer alan isimlerin çoğu yeni MYK’da yer almadı.

Yeni kadroda parti içerisinde daha çok radikal duruş sergileyen ve Kürt etnik siyasetine yakınlığıyla bilinen isimler öne çıktı.

Besime Konca’nın adı PKK’nın çatı örgütü KCK soruşturmalarında üst düzey yöneticiler arasında sayılmıştı. Nadir Yıldırım da PKK’nın şehir yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği'ne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınarak 5 yıl tutuklu kalmıştı.

Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik, HDP MYK'sını Ulusal Kanal'a değerlendirdi.

Özçelik iki eş başkanın bundan sonraki durumuna da dikkat çekti.

Haber: Çağla Atlı Akkuş

Kamera: Uğur Marangoz

ulusalkanal.com.tr

Atatürk portresini indiren CHP milletvekilinin adı çarşamba günü açıklanacak Gündem Numan Kurtulmuş: Cuma günü açıklanacak Gündem Obama'nın elçisi PKK mevzilerinde Gündem Kılıçdaroğlu’nun evinin önüne çadır kuracaklar Gündem