Hukuk öğrencilerinden teminat: "Başkanlık anayasasına geçit yok"

Abone ol

İstanbul Üniversitesi Halkçı Hukuk Kulübü, İstanbul Barosu ve Milli Anayasa Hareketi Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemine yönelik ortak etkinlik gerçekleştirdi.

30 Mart'ta İstanbul Barosunda gerçekleşen etkinlikte İstanbul Barosu Genel Sekreteri, Av. Hüseyin Özbek, Milli Anayasa Hareketi Temsilcisi Av. Nusret Senem konuşmacı olarak yer aldı.

İki oturumdan oluşan etkinlikte başkanlık sistemi ve yeni anayasa konuşuldu.

Yoğun ilgi gören etkinlik Kulüp Başkanı Berke Berkil'in konuşmacılara plaketlerini vermesiyle son buldu.

"DEMOKRASİYE UZLAŞMAYA, ATATÜRK DEVRİMLERİNE EVET; ETNİK BÖLÜCÜLÜĞE HAYIR!"

''Başkanlık Sistemi'' konulu ilk oturumda İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hüseyin Özbek konuştu:

" Mustafa Armağan Edirne'ye neden tampon bölge der? Çünkü Atatürkçü gençlik, Cumhuriyetçi gençliği görür.

Türkiye'de başkanlık sistemi neye hizmet eder? Adem-i merkeziyetçiliği, ümmetçiliği savunup üniter devleti demokrasiyi reddenler terörle mücadele eder mi?

Bu oluşumlarda stratejik planlar gözlemlenemez.

Cumhuriyetin 90 yıllık birikimini çöpe atarak Necip Fazıl'ı, Kadir Mısıroğlu'nu rehber edinenler dış siyaset yürütürse Türkiye'nin geleceği pek aydınlık görülmez.

1876 bir ülkenin; demokrasiye adım atan bir ülkenin şu an makyaj yapılarak sivilleştirme politikası denilen girişimler sömürgecilikten başka bir şey değildir.

Referandum, mutabakat komisyonu bunlar anayasaya aykırıdır. Kurucu meclisler anayasa yapar. Sivillik adı altında getirmek istedikleri anayasa, sömürgeleştirmeyi dayatan bir metindir. Sivil makyaj ve söylemle getirilen bu anayasaya ''hayır'' dememiz gerekiyor.

Baskıcı bir yönetim zeminine yol açacak hukuk paçavrasına, hukuk metnine ulus olarak milllet olarak direnmeliyiz.

Yeni anayasa girişimi ile etnik meshepçilik yükselir, mezhep devletçikleri ortaya çıkar. Kaos ve kargaşa olur. Türkiye'ye postmodern anlayışa mahkum edecek bir hukuk metnini yeni anayasa diye önümüze koyuyorlar.

Bu anayasa müsveddesine; baskıcı, faşizan rejime, ortaçağ zihninin meşrulaştırılmasına, bu hukuk paçavrasına ulusça hayır dememiz gerekiyor.

Demokrasiye, uluslaşmaya, Atatürk devrimlerine evet; etnik bölücülüğe hayır!''

YENİDEN YIKARIZ!

''Statü ve Özerklik Sorunları'' konulu 2. oturumda Milli Anayasa Hareketi Sözcüsü Av.Nusret Senem konuştu:

Bu milletin yeni anayasa yapmaya hakkı yok!

Anayasalar devrimler ve karşı devrimlerle yazılır. Bugünkü mesele bir rejim savaşıdır. Milletin anayasa talebi varmış gibi bir algı yaratılıyor ve bu şekilde yeni anayasa Türk Milleti'ne dayatılıyor.

Irak'ı işgal etmek için anayasa yazdılar.Suriye'ye aynı şekilde. Şimdi Lübnana da kuklaları ile yazdırmaya çalışıyorlar.

Bu anayasa girişimi milli değildir. Amerika'nın kara gücüm dediği PYD aracılığı ile kurulacak Kürdistan'a hizmet eden BOP var. Dayatılan anayasa emperyalizmin bölgedeki sınırları değiştirme amacına hizmet ediyor.

Milletin anayasa talebi yok. Talep varmış gibi algı yaratılıyor ve millete dayatılıyor.

İmralı tutanaklarında rejim değişikliği olacağı yazar. Özerklik talebi çok açıkça PKK'nın talebidir.

CHP'nin Atatürkçü kitlesi buna dur demeli.

90 yıllık bir devrim mücadelesi var. Hepsini çöpe atamazsınız.

Türk milletini egemen kılan devrim yapan partinin, Atatürk'ün partisinin karşıdevrim yapmak isteyenlere karşı tek vücut olması gerekiyor.

Türkiye bir anayasa savaşı veriyor. Bu savaşı kazanmak zorundayız. Milli Anayasa Hareketi bu iradenin ürünüdür. Cemaatleşme, tarikatlaşma düzenini 1920'lerde devrimle yıktık. Yeniden kurmalarına izin vermeyeceğiz.

Yeniden yıkarız!

ulusalkanal.com.tr

Şırnak İdil'de yasak 'kısmen' kalktı, eve dönüş başladı Gündem Eşinin intiharından 6 gün sonra kendisi de intihar etti Gündem Sağlık Bakanlığı harekete geçti Gündem Beratcan'ın katili polise böyle ağlamış: "Çocuğum gibi severdim" Gündem