Yaşam için direnenler Trabzon'da buluşacak

Türkiye'nin dört bir yanında yaşam alanlarını korumak için mücadele yürüten yerel halk hareketleri 4 Nisan'da Derelerin Kardeşiliği Platformu (DEKAP)'ın organize ettiği 'Yaşam Savunması Çalıştayı'nda bir araya gelecek

Abone ol

Yusuf Yavuz

Türkiye'nin dört bir yanında yaşam alanlarını korumak için mücadele yürüten yerel halk hareketleri 4 Nisan'da Derelerin Kardeşiliği Platformu (DEKAP)'ın organize ettiği 'Yaşam Savunması Çalıştayı'nda bir araya gelecek. Çalıştay öncesinde DEKAP'tan yapılan çağrıda, yaşam alanlarına dönük sermaye saldırılarının artarak sürdüğüne işaret edilerek, "bu saldırılara karşı ülkemizin her yanından halk direnişleri yükseliyor. Enerji ihtiyacı bahane edilerek derelerimiz, vadilerimiz, tarım alanlarımız talan ediliyor. Dere boylarında, ormanlarında, tarım alanlarında, mahallelerinde doğayı ve yaşamı savunma mücadelesi veren bütün yaşam savunucularını çalıştayımıza davet ediyoruz" denildi.

Derelerin Kardeşliği Platformu (DEKAP), yurt genelinde çeşitli alanlarda yaşam mücadelesi veren yerel halk hareketlerini 4 Nisan'da Trabzon'da düzenlenen 'Yaşam Savunması Çalıştayı'nda bir araya getiriyor. Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi’nde gerçekleşecek çalıştayda, doğa ve yaşamı savunanların bugüne kadar örgütledikleri direnişler konuşulacak, ileriye dönük dayanışma ve ortak mücadele yöntemleri tartışılacak. Çalıştayda ayrıca, farklı bölgelerde sürdürülen yaşam mücadelesindeki söylemlerin ortaklaştırılması, eylem ve söylem birliği yapılması için de altyapı oluşturulması hedefleniyor.

ÜLKENİN HER YANINDAN HALK DİRENİŞLERİ YÜKSELİYOR

Çalıştay öncesinde DEKAP tarafından yapılan açıklama ve çağrıda şöyle denildi:

"Yaşam alanlarımıza dönük sermaye saldırıları artarak sürüyorken, bu saldırılara karşı ülkemizin her yanından halk direnişleri yükseliyor. Enerji ihtiyacı bahane edilerek derelerimiz, vadilerimiz, tarım alanlarımız talan ediliyor. Siyanürlü maden çıkarma faaliyetleriyle ormanlarımız yok ediliyor; yaşam alanlarımız zehirleniyor. Kentlerimiz sermayenin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda ranta ve yağmaya açılıyor. Doğamıza ve yaşam alanlarımıza dönük bu büyük yağma harekâtına karşı, ülkemizin dört bir yanından yaşam savunucularının direnişleri yükseliyor.

DİRENİŞLER SERMAYENİN SALDIRISINI DURDURDU

Yaşam savunucularının ülke çapındaki direnişleri bugüne kadar pek çok sermaye saldırısını durdurdu. Ancak çoğunlukla kendi yaşam alanını koruma amacıyla örgütlenen direnişler birçok yerde başarılar elde etse de, sermaye saldırılarını topyekûn geri püskürtemedi. Bugün sermayenin bu büyük saldırısına karşı yerel direnişlerin dayanışma ilişkilerini de aşan, ortak direniş biçimlerini oluşturmaya ihtiyacımız var. Dere boylarında, ormanlarında, tarım alanlarında, mahallelerinde doğayı ve yaşamı savunma mücadelesi veren bütün yaşam savunucularını çalıştayımıza davet ediyoruz."

Genç Begüm'ün organları 5 kişiye umut oldu Yurt İstanbul'da doğalgaz patlaması! Çıkan gaz caddeyi kapladı Yurt PKK adına sözde mahkeme kuran 5 kişi tutuklandı Yurt Başkentte şüpheli ölüm! Avukat apartman bahçesinde ölü bulundu Yurt