Demirtaş'ın sözlerine HDP'den açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "geldiğimiz nokta artık bu mücadelede dananın kuyruğunun kopacağı noktadır. 100 yıl önceki gibi, kuyruk değil dana bizde kalacak" ifadelerine ilişkin HDP'den açıklama geldi. Açıklamada, Demirtaş'ın ifadelerinin açılım süreci bağlamında olmadığı savunuldu.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın partisinin İstanbul kongresinde kullandığı "Dananın kuyruğu kopacaksa 100 yıl önceki gibi kuyruk değil dana bizde kalacak. Kuyruk onların elinde kalacak" ifadeleriyle ilgili HDP'den açıklama geldi. HDP, Demirtaş'ın ifadelerinin açılım bağlamında olmadığını ileri sürdü.

İfadelerin bazı medya organları tarafından çarpıtıldığı savunulan açıklamada, "sözlerin çözüm süreciyle bağlantılı olmadığı, ortadoğu'daki parçalanmışlığı ifade ettiği" öne sürüldü.

HDP'den açıkalamada, "Demirtaş, 100 yıl önce emperyalistlerin Ortadoğu'yu tarumar ettiğine dikkat çekmiştir. Cümlede geçen 'biz' ifadesi ezilen halkları, 'onlar' ifadesi de emperyalist güçleri tanımlamaktadır. Dolayısıyla bu değerlendirmeler basında çarpıtıldığı gibi içeride yürüyen çözüm süreciyle bağlantılı olarak ifade edilmemiştir." denildi.

ulusalkanal.com.tr

AKP'den PKK'ya siyaset yolu! Gündem 4 eski bakanla ilgili karar çıktı Gündem AYM önünde müdahale! Gündem AKP'den sıkıyönetim dönemini aratmayacak uygulama Gündem