Kaçak göçmen dramı

Antalya'da 182 ve Muğla Bodrum'da 95, Aydın Didim'de de 49 kişi yaşadışı yollarla yurtdışına çıkmaya çalışırken yakalandı. Yakalananlar arasında Suriye ve Burma uyruklular da var

Abone ol

İçinde çocuk ve kadınlarında bulunduğu göçmen gemisi Antalya körfezi açıklarında tespit edildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan operasyonda 182 kaçak yakandı.

Kaçak gökçen taşıyan gemide Fransız uyruklu bir gazeteci ile tercüme faaliyetlerine yardımcı olan Irak uyruklu bir kişinin olduğu öğrenildi.

Muğla Bodrum'da da Suriye ve Burma uyruklu 95 kaçak yakalandı. Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, 30 kişiyi İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı'na götürdü.

Sahil Güvenlik ekipleri de Bodrum açıklarında gece boyu devriye görevini yürüttü. Gece 12.00 ila 04.00 arasında Akyarlar açıklarında dört ayrı lastik bot tespit edildi ve 65 kaçak denizde yakaladı.

Öte yandan; yine gece Akyarlar açıklarından lastik botla denize açılan 30 kaçak amacına ulaştı. Komşu sularda Yunan ekiplerin yakaladığı kaçaklar İstanköy Adası'na götürüldü.

Aydın'ın Didim ilçesinde de Suriye uyruklu 49 kaçak göçmen yakalandı.

ulusalkanal.com.tr

Meteoroloji'den İstanbullulara uyarı Yurt Minibüsün çarptığı küçük Emir'in feci ölümü! Yurt ''Gençliğin geleceğini gericiliğe ve bölücülüğe yem ettirmeyiz'' Yurt Alkollü sürücü ortalığı birbirine kattı Yurt