Türkiye'de geliştirilen ilk beton delici mühimmat NEB'in üretimi sürüyor

Türk ordusunun envanterine her geçen gün milli imkanlar ile üretilen yeni bir mühimmat katılıyor. Bunlardan biri de ilk beton delici mühimmat olma özelliği taşıyan nüfuz edici bombalar.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine, düşmana korku salacak yeni bir mühimmat ekleniyor: "Nüfuz edici bomba"

Tamamen yerli kaynaklar ile geliştirilen ilk beton delici mühimmat olma özelliği taşıyan "nüfuz edici bomba", Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun Kırıkkale'deki Mühimmat Fabrikasında üretiliyor.

Nüfuz Edici Bomba (NEB), yer üstü ve yer altındaki hedeflere karşı kullanılmak üzere tasarlanan, Ardışık Delici Harp Başlığı teknolojisine sahip, Türkiye’de geliştirilen ilk beton delici mühimmat.

F-4 ve F-16 savaş uçakları için sertifikasyonu tamamlanan bombanın, düşük çarpma hızlarında ve açılarında dahi yüksek delme kabiliyeti, önceden şekillendirilmiş parçacıklarıyla ikincil hedeflere karşı yüksek etkinliği, programlanabilir ateşleme zamanları, farklı hedef tiplerine karşı kullanılabilme gibi önemli özellikleri bulunuyor.

Fabrikada ayrıca Duyarsız Patlayıcı Projesi kapsamında ısı, şok, parça veya mermi çarpması etkisiyle kendi kendine patlamayan "duyarsız mühimmat" üretimine de başlandı.

Tamamen milli imkanlar ile üretilen bu mühimmatlar Türk Siahlı Kuvvetleri'nin gücüne güç katıyor.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan: Evet ben Paris'ten şimdi endişeliyim Gündem Erdoğan: Evet ben Paris'ten şimdi endişeliyim Gündem Teröristlerin koltuk altına ve kapıya tuzakladığı patlayıcılar imha edildi Gündem Teröristlerin koltuk altına ve kapıya tuzakladığı patlayıcılar imha edildi Gündem