CHP Lideri seçim bildirgesini açıkladı

CHP'nin 7 Haziran seçimleri için hazırlanan Seçim Bildirgesi açıklandı. "Yaşanacak bir Türkiye... " sloganıyla sunulan bildirgede “altı ok” ilkeleri yarım bırakıldı. “Cumhuriyet, laiklik ve demokrasi” bildirgede yer alsa da, "Devrimcilik, milliyetçilik, halkçılık, devletçilik" maddeleri yok sayıldı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun özetini sunduğu bildirgede, açılımı devam ettirme, Abdullah Öcalan’ın gündeme getirdiği hakikatleri araştırma komisyonunun kurulması ve Avrupa Birliği'ne tam üyelik vaatleri yer aldı.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 7 Haziran seçimleri için partisinin seçim bildirgesini açıkladı. Kılıçdaroğlu milletvekili adaylarını da tanıttı.

Tören Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi’nde yapıldı. Açıklanan seçim bildirgesinde ekonomi, siyaset, yargı, çalışma hayatı eğitim gibi konularda ana muhalefet partisininin vaadleri sunuldu.

Seçim bildirgesinde dikkat çekici unsurlar yer aldı. Cumhuriyet Halk Partisi tanıtımının yapıldığı, Seçim bildirgesinin giriş kısmında Altı Ok eksik bir şekilde yazıldı.

İlgili başlık altında “Cumhuriyet- laiklik-demokrasi” bir ideal olarak sayıldı. Buna karşın Devrimcilik , milliyetçilik, halçılık devletçilik başlıkları bildirgede yer almadı.

Seçim Bildirgesinin Kürt sorunu başlıklı bölümünde de tartışma yaratacak ifadeler yer aldı. ‘Kürt sorununun çözüm yeri Meclistir” denilirken CHP bu bildirgesinde ilk kez PKK lideri Öcalan’ın önerdiği hakikatleri araştırma komisyonunu kurma sözünü verdi.

CHP Avrupa Birliği konusundaki çizgisini seçim beyannamesiyle de yineledi. Ana muhalefet partisi “AB tam üyeliğine geçme” hedefini öncelik olarak sundu.

Türkiye’nin Suriye politikasına ilişkin ise “Suriye savaşında taraf değiliz" denilerek teröristlerle meşru Suriye yönetimi bir tutuldu. Bu alandaki CHP siyaseti “Savaşın taraflarıyla görüşen bir parti olacağız” sözleriyle özetlendi.

ulusalkanal.com.tr

Vatan Partisi İstanbul milletvekili adayları Ulusal Kanal'a konuştu Gündem Vatan Partisi 7 Haziran için milletvekili adaylarını tanıttı Gündem Bekaroğlu'nun yeni hedefi Gündem Kibariye: Başbakanımız bıcır bıcır... Gündem