Alman Federal Meclis'i tepki çeken teklifi yarın görüşüp oylayacak

Alman Federal Meclisi, 1915 Ermeni tehcirini soykırım olarak niteleyen teklifi yarın oylayacak. Dönemin Alman İmparatorluğu'nun da suç ortağı olduğu ifade edilen teklifin oylamasına Almanya Başbakanı Merkel ile Almanya Dışişleri Bakanı katılmayacak.

Abone ol

Alman Parlamentosu yarın Türk-Alman dosluğunu zedeleyecek sözde Ermeni soykrım tasarısını oylayacak. Koalisyon ortakları Hıristiyan Birlik Partisi, Sosyal Demokrat Parti ve muhalefet partisi Yeşiller'in ortaklığıyla hazırlanan teklif, 1915 Tehcirini 'soykırım' olarak niteliyor. Teklif'de Ermenilerin yanı sıra Osmanlı’da Hristiyanlar, Asuriler, Süryaniler ve Keldanilerin'de soykırıma uğradığı öne sürülüyor.

Dönemin Alman İmparatorluğunun da suç ortağı olduğu ifade edilen teklifin oylamasına, Almanya Başbakanı Merkel ile Almanya Dışişleri Bakanı katılmayacak.

Berlin'de geçen haftasonu binlerce Türk vatandaşı meydanlara çıkarak Alman parlamentosuna "AİHM kararına saygılı ol" çağrısı yapmıştı. AİHM'in Perinçek İsviçre kararında 1915 tehcirinin Holokosttan farklı olduğu vurgulanmış ve soykırım olarak nitelenemeyeceği kaydedilmişti.

ulusalkanal.com.tr

Feyzioğlu'ndan Almanya'ya uyarı Gündem Elektrik Piyasası Kanunu’nda değişiklik öngören tasarı görüşülecek Gündem Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cem Özdemir'i deşifre etti Gündem İlber Ortaylı'dan A Milli Takım kampına ziyaret Gündem