Türk Metal Sendikası yüzde 26 zam talep etti

Türk Metal Sendikası metal işçilerinin maaşlarına yüzde 26 zam talep etti. Sendika Genel Başkanı Pevrul Kavlak, 2019-2021 yıllarını kapsayan sözleşme sürecinin 9 Eylül’de başlayacağını bildirdi. Kavlak, ayrıca işçilerin sosyal taleplerine ilişkin beklentilerini de 7 maddede sıraladı.

Abone ol

Talepler hazırlandı, kamuoyuna açıklandı. Binlerce metal işçisinin maaşlarına yüzde 26 zam talep edildi.

Kamu işçileri ve memurların ardından şimdi metal işçilerinin zam pazarlığı başlıyor. Masada işçiyi Türk-İş’e bağlı Türk Metal Sendikası, işvereni ise Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) temsil ediyor.

Sektörde toplam 120 bin metal işçisi çalışıyor. Bu işçilerin 112 bini için Türk Metal, 8 bin işçi için ise Çelik-İş ve Birleşik Metal-İş sendikaları yetkili olacak. Ancak Türk Metal'in imzalayacağı zam oranları her iki sendika için de bağlayıcı.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Grup Toplu İş Sözleşmesine ilişkin zam tekliflerini açıkladı.

Kavlak, işçilerin saatlik ücretleri konusunda da taleplerini sıraladı.

Sosyal haklar konusundaki zam oranları da iletildi.

Pevrul Kavlak, ücretlerin yanında çalışanlara yeni sosyal haklar sağlayacak taleplerinin de olduğunu ifade etti.

Sendika, kadın işçileri için de yeni bir düzenleme hazırladı, talebini iletti.

ulusal.com.tr

Atık kağıt sektörü çözüm bekliyor Ekonomi İzmir Seferihisar'da inşaatta yüksekten düşen 2 işçi hayatını kaybetti Ekonomi Maden ocağında üzerine kaya parçası düşen işçi Erdinç Aysan yaralandı Ekonomi EYT-SYDD Başkanı Gönül Boran Özüpak'tan büyük Ankara mitingi öncesi çok önemli açıklamalar - Son dakika 5 Eylül 2019 Perşembe emeklilikte yaşa takılanlar haberleri Ekonomi