Elektrik ve gaz faturalarında flaş gelişme

Koronavirüs salgınının günlük yaşama ve ekonomiye etkilerini hafifletmek için ek tedbirler alınıyor. Bu kapsamda elektrik ve doğalgaz faturaları için düzenleme yapıldı. Konut hesabında birikim yapanların ödemelerinde esneklik sağlandı ve araç muayenelerine kolaylık getirildi.

Abone ol

Kovid-19'un ekonomiye etkilerini azatlmak için yeni tedbirler devreye sokuluyor. Bu kapsamda Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu elektrik ve doğalgazfaturalarında düzenle yapıldığını duyurdu.

Bu düzenlemeye göre 3 ay süreyle elektrik ve doğalgaz faturalarında sayaç okuma yapılmayacak. Abonelere geçmiş tüketim ortalamalarına göre fatura gönderilecek.

Söz konusu faturadan az veya çok bir harcama yapıldığında sayaç okumasına göre aradaki gider ya aboneye ödenecek ya da abone farkını yatıracak.

Faaliyeti durdurulan işletmelerin sayaç okumaları ertelenecek. Bu dönemde evlerini kullanmayan yurttaşlar ise geçmiş döneme göre fatura ödeyip, daha sonra farkı tahsil edebilecekler.

Bir düzenleme de konut hesabında birikimi olanlar için yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklikle, konut hesabı ödeme planına yönelik düzenlemeye gidildi.

Yayınlanan yönetmelikle, 30 Eylül’e kadar ödemeleri esnetme imkanı sağlandı. Aylık ödeme planı seçenler 3 defa ödeme yapmama hakkına sahipti. Yeni düzenlemeyle konut birikim hesabı olanlar 6 defa ödeme yapmama hakkına sahip olacak. Böylece ödemeler Eylül ayına kadar sarkıtılabilecek. Öte yandan 3 aylık ödeme planını seçenler için ödeme yapmama hakkı birden ikiye yükseldi.

Ulaştırma Bakanlığı da araçların muayene süresine ilişkin yeni bir duyuru yaptı. Muaynesi gelen araçlara bakanlık 3 ay süre tanıdı. Üç aylık sürenin sonunda 45 gün içinde araç muayenesinin yaptırılması şartı getirildi. Bu süre gerektiği takdirde Bakanlık tarafından uzatılabilecek.

ulusal.com.tr

Bakan Pekcan açıkladı! 7 bin 400 firma inceleme altında Gündem EPDK'dan flaş fatura düzenlenmesi açıklaması Gündem İsmet Özçelik: Takke düştü kel göründü Gündem AK Parti'den infaz düzenlemesi açıklaması Gündem