Dış borçlara dayanan bir ekonomi sanayi devrimini planlayabilir mi?

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in teknolojinin daha çok ön plana çıkacağı "4’üncü sanayi devrimine hazırız” sözleri tartışılıyor. Peki, dış borçlara dayanan bir büyüme modeli ile sanayi devrimini sağlayabilir miyiz? Ekonomik kalkınmayı nasıl sağlayacağız? Ekonomi uzmanlarının önerileri ile devam ediyoruz.

Abone ol

4’üncü Sanayi Devrimi diyorlar adına. Hedefe göre, robotlar sanayide insanların yerini alacak, yapay zeka geliştirilecek. Yani teknoloji yeni sanayi devriminde ön planda olacak.

Tartışma, Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in açıklamalarıyla başladı. Şimşek 4’üncü sanayi devrimine hazır olduklarını söyledi.

Peki kendi tasarrufuna değil dış borçlara dayanan bir ekonomi sanayi devrimini planlayabilir mi?

Uzmanlara göre 4’üncü sanayi devrimi için önce teknoloji açığı kapatılmalı, bu süreci de devlet planlama teşkilatı yönetmeli. Ve bunun için de üretim ekonomisi şart.

ulusal.com.tr

Metal işçileri fabrikaları eylem ve sloganlarla inletiyor... Ekonomi Türk bankaları 2018’de piyasa erişimini sürdürecek Ekonomi Borsa günü yükselişle tamamladı Ekonomi Türk-İş bütün taşeron işçilerine kadro istiyor Ekonomi