Avrupa'da 2. dalga alarmı

Dünyada yeniden etkisi artıran korona virüsü nedeniyle Avrupa ülkelerinde yasaklar yeniden gündemde… İngiltere’de salgınının önüne geçebilmek için üç aşamalı önlem planı uygulamaya konulacak. Belçika'da artan vakalar nedeniyle sokağa çıkma yasağı dahil bir dizi önlem gündemde… Dünya Sağlık Örgütü de vaka sayılarında her gün yeni bir rekor kırıldığına dikkati çekiyor.

Abone ol

Artan kovid19 vakalarının ardından Avrupa tekrar alarm durumuna geçti. Bir çok Avrupa ülkesi yeniden salgın kısıtlamaları uygulamaya başladı.

İngiltere’de son üç haftada vaka sayısının dört katına çıkması üzerine, 3 aşamalı önlem planı hazırlandı.

Çarşamba gününden itibaren uygulamaya konulacak plana göre, bölgeler, orta, yüksek ve çok yüksek olarak risk seviyesine göre sınıflandırılacak.

Halen İngiltere'nin büyük bölümünü kapsayan ve "orta tehdit" değerlendirmesi yapılan yerlerde, şu anda uygulanan genel önlemler devam edecek. Buralarda toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğu, restoran ve barların 22.00'de kapanması ve ayrı evlerden en fazla altı kişinin bir araya gelebilmesi kuralları uygulanıyor.

Yüksek tehdit değerlendirmesindeki bölgelerde, farklı haneler arasında iç mekanlarda bütün buluşmalar yasaklanacak ve dış mekanlarda sadece 6 kişi bir araya gelebilecek.

Üçüncü aşamadaki çok yüksek tehdit değerlendirmesi yapılan bölgelerde ise iç mekanlarda bütün sosyal buluşmalar yasaklanacak, barlar tamamen kapatılacak.

Salgının etkisini arttırdığı Belçika’da ise Hükümet, sokağa çıkma yasağı, hareket kısıtlamaları ve bir dizi yeni önlemi gündemine aldı.

Çekya’da günlük vaka sayısının 8 bini üzerine çıkmasının ardından kısmi karantina kararı alındı. Başta okullar olmak üzere, kafe, bar ve restoranlar 3 hafta süreyle kapatıldı.

Almanya'da vakaların artış göstermesi üzerine başkent Berlin, Köln ve Frankfurt gibi şehirlerde gece hayatına sınırlama getirildi.

210 binden fazla can kaybı ile salgının merkezi konumundaki Amerika Birleşik Devletleri'nde, Kovid19 teşhisi konulan Trump, karantina sürecini tamamlamadan seçim mitinglerine başladı.

Florida’da destekçilerine seslenen Trump, bağışıklıığı olduğunu ileri sürdü, "kendimi çok güçlü hissediyorum. Herkesi öpebilirim" dedi.

Mitingde dirsek dirseğe duran Trump destekçilerinin büyük kısmının maske takmadığı görüldü.

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü vaka sayılarında her gün yeni bir rekor kırıldığına dikkati çekti. Örgütün Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, sürü bağışıklığı stratejisini uygulama eğilimindeki liderlere seslendi. “Tam olarak anlayamadığımız tehlikeli bir virüsün serbestçe dolaşmasına izin vermek ahlak dışıdır. Bu asla bir seçenek değildir" dedi.

ulusal.com.tr

Lavrov: "Onlarla konuşmaktan vazgeçmeliyiz" Dünya Kazakistan, "Arma 8x8"i kullanma hazırlığında Dünya Beyaz Saray'dan Trump'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama Dünya Le Figaro Türkiye'yi hedef aldı Dünya