Bu tiyatro ekibi Birleşmiş Milletler gibi

Fatih Üniversitesi Sanat Tiyatrosu'nda birçok ülkeden öğrenci, sanat için bir araya geldi. Ekip geçen yıl yurtiçi ve yurtdışı turnelerde 40 bin kilometre yol kat ederek 158 oyun oynadı ve 64 bin seyirciye ulaşarak büyük bir başarıya imza attı.

Abone ol

Fatih Üniversitesi Sanat Tiyatrosu'nda birçok ülkeden öğrenci, sanat için bir araya geldi. Ekip geçen yıl yurtiçi ve yurtdışı turnelerde 40 bin kilometre yol kat ederek 158 oyun oynadı ve 64 bin seyirciye ulaşarak büyük bir başarıya imza attı.

Fatih Üniversitesi'nin farklı bölümlerinde okuyan öğrenciler, Fatih Üniversitesi Sanat Tiyatrosu'nda bir araya geldi. Kazakistan'da tiyatro eğitimi alan ekibin Sanat Yönetmeni Aydemir Gültekin, “Aynı sahne üstünde değişik coğrafyalardan oyuncular, kendilerine verilen rol doğrultusunda bir bütün oluyor. Bir bal arısını düşünün ki farklı farklı çiçeklere konuyor yapacağı bal için hepsinden polen topluyor. Böyle bir balın ne kadar lezzetli ve kaliteli olabileceğini siz düşünün. İşte biz de tiyatro sahnesinde buna benzer bir güzellik yaşatmaya ve kaliteli işler çıkartmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

SES VE IŞIKTA ABHAZYALI SİMON, MÜZİKTE BREZİLYALI KARİNA

Türkçe Olimpiyatları'nda sahneye çıkan Bulgar asıllı Moldova vatandaşı Maksim o günden sonra sahneden hiç inmediğini söyledi. Tiyatroda oyun müziklerine destek veren kişi ise çok uzaklardan, Güney Amerika’nın incisi Brezilya’dan Karina Bertolino. Karina piyanosuyla senaryolara duygu katıyor. Ekibin diğer üyesi ise Sudanlı Yahya ve Kamerunlu Abubekir. Onlar da oyunculuk yapıyor, çocuk oyunlarında sahne alıyor bazen de yetişkin rolleri ile seyircinin karşısına çıkıyorlar. Oyunların ses ve ışık tasarımında ise Abhazyalı Simon Agrba var. O da ekibin bir parçası olmaktan ve tiyatroda olmaktan çok mutlu olduğunu belirtiyor.

Bu Birleşmiş Milletler gibi tiyatronun içinde bir de aile var. Karadenizli bir çift de var ekipte. Birçok farklılığı içinde barındıran Fatih Sanat Tiyatrosu’nda bir de ilahiyatçı tiyatrocu var. Bir imam kızı olarak başörtüsüyle yer aldığı sahnede oyunculuğuyla göz dolduran ekip üyesi, “Başörtülü olmak sanattan uzak kalmanızı gerektirmiyor ve böyle bir engel de yok zaten. Sanat dendiğinde akla güzel olan gelir ve bizlerde güzel olanın içinde olmalıyız” ifadelerini kullandı.

FATİH SANAT TİYATROSU FARKLI OYUNLARLA SEYİRCİYLE BULUŞACAK

Bu sezon 5 farklı eserle sahnelerde olacak Fatih Üniversitesi Sanat Tiyatrosu, Gül Devri-Ev oyunuyla Asr-ı Saadet-Cahiliye ve günümüz dünyasına trajikomik yaklaşımlar sunarken Cinnet-i Tercih oyunuyla da üniversite kapısındaki gençlerin meslek seçimi öncesi yaşadığı travmatik olayları ti’ye alıyor. Bu sezon ilk kez seyirciyle buluşacak Elif oyunu ise Doğu ve Güneydoğudaki çocuk gelinler konusundan İstanbul’da yitip giden hayatlara uzanan konuları ele alıyor. Fatih Sanat Tiyatrosu’nun bir diğer oyunu ise Çanakkale’de Al Yazmalılar oyunu. Kanlı Çanakkale Savaşı’ndan Kurtuluş Savaşına uzanan yolda kadınların vatanperverliğini ve katkılarını anlatan oyun görsellerle destekleniyor.

İki Hırsız ve Oyuncakçı Nine ile Aliş Masallar Diyarında oyunlarıyla da minik seyircilerle buluşan ekip yıl boyunca Türkiye’nin birçok ilinde sahne alacak.

Fatih Üniversitesi Sanat Tiyatrosu'nun oyunları ve ekiple ilgili daha geniş bilgi almak isteyenler www.fatihsanat.org sitesine göz atabilir.

DHA

"Dünyayı değiştiren 8 saniye" Kültür Sanat Penguen'den Erdoğan'a gönderme: Ders boştu Kültür Sanat İslam'ın tarihselliği, emperyalizm ve laiklik Kültür Sanat 10 jüri üyesi istifa etti Kültür Sanat