Alper Demirbaş 16 yıllık CHP üyeliğinden istifa etti

Prof. Dr. Alper Demirbaş, CHP üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Demirbaş, partinin son yıllarda ilkesel olarak kurucu felsefeden ve ideolojiden uzaklaştığını kaydetti.

Abone ol

İstifasını yazılı duyuran Alper Demirbaş, 16 yıldır üye olduğu partisinde kurultay delegeliği yaptığını, milletvekili aday adayı olduğunu aktardı. Küçük delege oyunları, küçük parti rantları, küçük belediye rantlarıyla devrimci hareketin kirletilmemesi gerektiğini kaydeden Demirbaş, açıklamasında şöyle dedi:

2000 yılında Bilim,Yönetim ve Kültür Platformu üyesi olarak katıldığım ve 16 yıldır üyesi olmaktan onur duyduğum,Kurultay delegeliği yaptığım,Parti Meclisi Üyeliği'ne aday gösterildiğim,Milletvekili aday adayı olduğum ancak hastalarımın isteği ile adaylıktan geri çekildiğim Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden16.03.2016 tarihi itibarıyla istifa ediyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi,tarihin en büyük devrim ve dönüşümlerinden birine imza atmış,kökünü Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti'den almış,Kuvay-ı Milliye ruhuyla kutsanmış bir halk hareketidir.İlkeleri açıkça bellidir ve 'Ben manevi miras olarak hiç bir dogma bırakmıyorum,benim manevi mirasım bilim ve akıldır.Bunu benimseyenler benim manevi mirasçılarım olurlar' diyen Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde kurulmuştur.

Etnik milliyetçi ve kökten dinciliği,mezhepçiliği her hal ve şart altında reddetmeli ve 6 Ok'un hiç bir ilkesini 'özünden sapmadan' çağdaş yorumlarıyla kurduğu Cumhuriyet'e sahip çıkmalı ve katkı sunmalıdır.

Küçük delege oyunları,küçük parti rantları,küçük belediye rantlarıyla bu büyük devrimci hareket kirletilmemelidir.

Ancak son yıllarda ilkesel olarak Parti'nin kurucu felsefe'den ve ideolojiden uzaklaştığını görüyorum ve bu beni derinden üzüyor.

Cumhurbaşkanlığı seçiminden başlayarak yapılan büyük yanlışlarla ve CHP felsefesiyle uzaktan,yakından ilgisi olmayan siyasetçilerin inatla Parti yönetiminde tutulmasıyla,altı çizilerek yapılan ayrımcı uygulamalarla CHP'nin ülkenin muhalefet açığını dahi kapatamadığı büyük bir CHP seçmen kitlesi tarafından ne yazık ki görülmekte ve dillendirilmektedir.

Şunu da belirtmek isterim ki; Hiç bir dönemde Partimden kişisel veya siyasi hiç bir beklentim olmamıştır.Bilakis yapılan tüm siyasi teklifleri yaptığım meslek adına kabul edememiş ve Partime sadece düşüsel düzeyde katkı sunmaya çalışmışımdır.

Kendimi her zaman laik,demokratik,sosyal hukuk devletine inanan,Atatürkçü,Atatürk devrimcisi bir bilim adamı olarak gördüm ve yaşadığım sürece de böyle olacaktır.Hiç bir kimseye veya gruba aklımı ve vicdanımı kiralamadım.

Umarım CHP üyeliğinden istifam,karınca kararınca da olsa parti'nin teori ve pratiğini bir kez daha gözden geçirmesi gereğini partililere hatırlatır.

Başka hiç bir siyasi hareketi desteklemeyeceğimi,üyesi olmayacağımı da özellikle belirtmek isterim.

Saygılarımla,

Prof.Dr Alper Demirbaş

ulusalkanal.com.tr

Rusya çekilecek mi, barış yakın mı? Gündem Tayyip Erdoğan: Lamı cimi yok, bedelini ödeyeceksiniz Gündem İncirlik'te alarm seviyesi 'Delta'ya yükseldi Gündem Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan terör saldırısı açıklaması Gündem