AKP-CHP görüşmeleri yapılırken AKP'liler bakın neyi tartışıyor

AKP ve CHP arasındaki koalisyon çalışmalarında son karar Pazartesi günü Davutoğlu-Kılıçdaroğlu Zirvesi'nde verilecek. AKP kurmayları uzlaşamama durumunda olası bir erken seçimin zamanı ve avantajlı yollarını tartışıyor. Öte yandan iki parti arasında açılım ve yeni anayasa gibi temel konularda fikir birliğinin sağlandığı belirtiliyor.

Abone ol

Ankara'nın ana gündem maddelerinden biri AKP ile CHP arasında süren koalisyon müzakereleri. CHP uzlaşmaya hazır görünüyor. AKP içinde ise “CHP ile hükümet kurulamazsa ne olacak?” sorusuna yanıt aranıyor.

AKP kurmaylarının yaptıkları toplantılarda azınlık hükümetinin dezavantaj olduğu görüşü ağırlık kazandı. Bu durumun Meclis’te yasa çıkarılması aşamasına gelindiğinde krize dönüşebileceği düşünülüyor. AKP’liler sürecin hükümeti yıpratacağı kanaatinde.

Hürriyet Gazetesi'nin kulis bilgilerine dayanarak verdiği habere göre, AKP’liler, erken seçimin Kasım ayını geçmemesi gerektiğini düşünüyor. Nedeni ise süre uzadıkça tek başına iktidara gelme şansının azalacağı fikri.

Bir taraftan da AKP ve CHP'nin yürüttüğü koalisyon müzakereleri devam ediyor. Bu kapsamda gözler Pazartesi günü yapılacak Ahmet Davutoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu zirvesinde. Heyetlerin yaptığı istikşafi görüşmelerde temel konular üzerinde uzlaşıldığı belirtiliyor.

Buna göre, iki parti yeni anayasa ve açılım konusunda hemfikir. İki parti ayrıca Seçim Kanunu'nun değiştirilmesine de sıcak bakıyor.

Uzlaşılamayan konular arasında, eğitim, dış politika ve CHP’nin çiftçi ve emeklilere sunduğu vaatler bulunuyor.

Öte yandan MedNuçe TV’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da erken seçim konusunu değerlendirdi. Demirtaş “erken seçim olacaksa, ki öyle de görünüyor, Türkiye iki blokla karşılaşacak. 1 savaş isteyen faşist blok; 2 barış bloğu” diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

Valilik açıkladı: 10 gün uzatıldı! Gündem Fakülteler TBMM gündeminde! Gündem Doğu Akdeniz paylaşılacak Gündem ABD'den PYD baskısı! Türkiye'den yanıt Gündem